Hírolvasó

Layal dobszóló - hastánctanulás online

CSAK 2018. február 18-ig!
Csak a gyors infók és alul a videó! :-))) 
***************************
Layal dobszóló (Orosz Orsolya írása)
Ha egy igazán ütős és energikus, ám rövidebb dobszólóra vágysz, ráadásul még a kezdő táncosok körét bővíted, akkor a Layal dobszólót neked találták ki.
Hogy miért? Mert – ám ezt csak a beavatottak tudják-, nagyon gyorsan, stresszmentesen tanulsz meg egy viszonylag könnyű, ám annál káprázatosabb koreográfiát. Soha jobb alkalom nem kínálkozik arra, hogy egy szupertitkos recept alapján kifőzd…vagyis elkápráztasd a környezetedet, és sikeres táncosnő váljon belőled már minimális tudás birtokában is.

De nem ám úgy van az, hogy holmi előételt kapsz!

A Layal dobszóló igenis egy extra főfogás sok-sok fűszerrel, pikáns szósszal nyakon öntve, amivel a középhaladó-haladó táncosok sem vallanak szégyent, sőt. Csak ők már ismerik a recept rafinált hozzávalóit. A legnagyszerűbbek mindig a legegyszerűbbek, csak érteni kell a módját a tálalásnak, kivitelezésnek.

Érdekel a recept?
Nos, itt nem kell sem piacra, sem szupermarketbe menned a hozzávalókért. Amire szükséged lesz:
- néhány köbméter hely, ahol gyakorolhatsz
- nagyobb méretű tükör, hogy lásd magad (elhagyható)
- nagy adag jókedv (ezzel ne spórolj, bátran szórj, nem fogod elrontani, túladagolni)
- csipetnyi kitartás (humorérzékkel és/vagy kreativitással helyettesíthető)
- egy darab macska (majd kiderül, miért)
És máris kezdődhet a TÁNC!
Takaréklángon kezdd, majd fokozatosan emeld a hőfokot, forrásig. Ha türelmetlen vagy, kapcsolj vízforraló-üzemmódra. Kizárólag rajtad múlik, mikor szeretnél tálalni :-)

A recept elronthatatlan, sőt, ha megdobod egy-két saját magad által favorizált fűszerrel (mozdulattal, kombinációval, titkos hozzávalóval…), még különlegesebb lesz, mert a tied. Ha van kedved, a te titkos hozzávalóidat meg is oszthatod velünk. Így születnek azok a receptek, amik beírják magukat a történelembe, és ami után mindenki két kézzel kapkod majd. Természetesen titkosíthatod is, de mint mindent, ami jó, úgyis megpróbálják majd utánozni. :-)

„ A Layal dobszóló volt az első koreográfia, amit megtanultam. Egy hihetetlenül pörgős, dinamikus, de nagyon imádnivaló tánc. Örök kedvenc.” /Nóri/

„Mindenkinek ajánlom a Layal-dobszólót. Abszolút könnyű, de olyan látványos és erőteljes, hogy egyértelmű volt az, hogy beépítem a versenyző koreográfiáimba. És dobogós lettem már kezdőként is vele!” /I./
„Szuper, hogy mind szólóban, mind csoportban lehet táncolni, és egy kezdő táncos ugyanúgy meg tudja tanulni, mint egy képzettebb. A Layal dobszóló a tuti nyerő.” /Z.A./A Layal-dobszólóval valóban nem foghatsz mellé. Táncolhatod szólóban, de duóban, trióban, de nagyobb csoportban is látványos, egyedi. Lehetsz bátor és lelkes kezdő, ám haladóként is tökéletes választás. Rafinált tánc ez, ügyesen kidolgozott kombinációkkal.

Az oktató videósorozat mindössze hét részből áll, ami természetesen tartalmazza a teljes táncot is. A már megszokott módon a koreográfia részeire van lebontva, és alapos, precíz, mindenki által érthető magyarázattal ellátva. Igen, te is érteni fogod.

És itt jön a macska a képbe: Ha van otthon, vagy legalábbis a szomszédodnak, esetleg a következő szomszédnak, legrosszabb esetben az is megfelelő, ha láttál már macskát élőben, akkor figyelj jól. Akkor is, ha ezen állat nem a kedvenced. Ugyanis a macskák kecsességét is bele kell csempészned a táncba, mégpedig szexi macskajárás formájában. Nem ördöngösség, gondolj arra, hogy mindenki képes megtanulni, és valóban ultra dögös. Ettől lesz még egyedibb a produkciód. A macska ezután már nem szükséges (de azért ki ne dobd!), ő egyfajta kiegészítő a recept sikeres kivitelezésének érdekében. Kalandra fel, fakanál helyett a láthatatlan varázspálcával tündérkedj!

Ha nem szeretnél lemaradni, akkor ne habozz, rendeld meg MOST a hét részes hastánc oktató videósorozatot (és ne feledkezz meg a macskáról sem!)
Az akció 2018. február 18-ig él (és a klubtagoknak most is kedvezmény jár)! Ha még nem vagy klubtag, akkor katt ide és olvasd el az ingyenes tagságról szóló cikket: https://www.mahasti.hu/content/klub

Ha MOST rendeled meg a Layal dobszóló oktató videóját, akkor extra kedvezményes áron tied lehet mindössze:
3000 Ft-ért
Ééééés, ajándékba kapsz mellé
egy BEST OF MAHASTI CD-t is, amelyben természetesen a koreográfia zenéjét is megtalálod (a többi fantasztikus zene mellett)
És ha úgy érzed, van még benned spiritusz (ugye, van?), akkor kedvedre választhatsz a 3. online hastánc oktató csomag videói közül:

Úgy mint
az édesen szédítő Ana Dana pop-álom,
http://everydaylifeofabellydancer.blogspot.hu/2018/01/online-hastanc-tanfolyam-05-ana-dana.html

és a pörgős-tüzes Élvezd az életet! dobszóló.
http://everydaylifeofabellydancer.blogspot.hu/2018/01/hastanc-tanulas-online-06.html


Ha most élsz a lehetőséggel, a Layal dobszóló mellé választhatsz a fenti koreográfiák közül, amit most csak itt és csak most tehetsz meg kedvezményes formában. 
Ha megrendelsz a Layal dobszóló mellé még egy táncot, a két teljes oktató videósorozat összesen:
4 650 Ft,
sőt, ajándékba megkapod mellé a harmadik oktató videó sorozatot is.

Ne habozz, rendeld meg gyorsan most.
Ha további kérdésed van, itt megteheted: mahasti@freemail.hu

Hogyan juthatsz hozzá az 1, 2 vagy 3 db koreográfiához?
Nagyon egyszerűen! Nem kell mást tenned, mint a mahasti@freemail.hu címre küldened egy mailt. Kérd a levélben az oktató videósorozatokat, írd meg a számlázási címedet és azt a címet is, ahová a számlát postázhatjuk.

Mi történik ez után?

Válaszban megkapod a bankszámla számot, ahova utalhatod az összeget és egyeztetjük a számlázási adatokat.
A pénz beérkezése után azonnal küldjük e-mailben a videókat és máris élvezheted otthonodban a hastánc csodáit. Hát nem fantasztikus?

Jelentkezz február 18-ig!

************************************

És az ígért videó, amiben a Layal dobszóló koreográfia egy részletét látod:
https://youtu.be/fQUYSXXqaEg

*********************************************************************************

Köszönöm, ha megosztod az információkat az ismerőseiddel is!
Hátha ők is most lépnének rá a nőiességük fejlesztésének vidámsággal teli útjára... :-))))
Nagyon jó szórakozást, csodálatos energiákat, női élményeket kívánok addig is!

Mahasti
<3 br="" nbsp="">
*********************************************** Mahasti Hastánc - Szívvel-Lélekkel 
www.facebook.com/mahasti10
www.facebook.com/taneczhyvotabudapest
www.youtube.com/user/Mahasti10
www.everydaylifeofabellydancer.blogspot.com
www.mahasti.hu
Szívvel-Lélekkel Stúdió,  
Cím: Budapest, IX. kerület., Bokréta utca 12. Fszt. 2.


Programok, fellépések, versenyek, zsűrizések, oktatás 
2018. február 11. XII. Holdfény Lányai Páros és Csoportos Nemzetközi Hastáncverseny https://www.facebook.com/events/1292021220874297 
2018. február 11. International Workshop Day - https://www.facebook.com/events/534743073570737/ 
2018. március 24. "Tavasz" - fúziós workshop Rembeczki Eszterrel 
2018. május 26. Nő-ikonok, orientális táncszínház https://www.facebook.com/events/1836088680037662/  
2018. június 23. szombat. Mahasti Hastáncgála 
2018. augusztus 17-20. Mahasti Hastánctábor, Erőmerítő Jógatábor Pilisszentlászlón https://www.facebook.com/events/497173043967822/ 
2019. február 24. vasárnap XIII. Holdfény Lányai Páros és Csoportos Nemzetközi Hastáncverseny 

Online hastánc kurzusok február 12-18-ig:
http://everydaylifeofabellydancer.blogspot.hu/2018/01/hastanc-tanulas-online-06.html
http://everydaylifeofabellydancer.blogspot.hu/2018/01/online-hastanc-tanfolyam-05-ana-dana.html

Hastánc tanulás online 06. Legyezőfátylas dobszóló


Élvezd az életet! - Teljes gőzzel előre  (dobszóló legyezőfátyollal)
Mi történik, ha két csodálatos táncosnő (Mahasti és Rembeczki Eszter) ötvözi a humort, a szenvedélyt, az érzékiséget  egy tüzes, legyezőfátyollal megbolondított koreográfiában?  Megszületik egy garantáltan egyedi, semmihez sem fogható performansz.  Élvezd az életet! - Teljes gőzzel előre  (dobszóló legyezőfátyollal) Mi történik, ha két csodálatos táncosnő ötvözi a humort, a szenvedélyt, az érzékiséget egy tüzes, legyezőfátyollal megbolondított koreográfiában? 
Megszületik egy garantáltan egyedi, semmihez sem fogható performansz. 

Világszerte mindig osztatlan sikert aratnak a dobszólók, így egyetlen vérbeli hastáncosnő repertoárjából sem hiányozhatnak. Legalább egy. Ha velünk tartasz a szédítő sebességgel száguldó, vérpezsdítő, szívdobbanásra lüktető, ultradögös szárnyalásban, amellett, hogy egy páratlan koreográfiát tudhatsz magadénak, garantáltan megtanulod élvezni az élet apró pillanatait. Más szóval, olyan energikus és szívdöglesztő leszel, hogy a közönség is tátott szájjal fog bámulni. Várjuk természetesen a beszámolókat! 

Félreértés ne essék, ugyan az „Élvezd az életet!” duóra lett megálmodva – és nem is akárhogy! – , szólóban vagy csoportban is simán kivitelezhető. Bármelyik felállást választod, nem fogsz csalódni. Szambára fel, fátylakat elő, a szárnyaid meg menet közben kinőnek.


Kinek ajánlott?
„Az élvezd az életet!” koreográfia feltételezi az előzetes hastánc tudást. 
Nem árt, ha tisztában vagy az alapmozdulatokkal, és fogtál már a kezedben legyezőfátylat
Ha teljesen kezdő vagy, és nem riadsz meg a kihívásoktól, akkor is nyugodtan elkezdheted. Menet közben csiszolódnak a mozdulatok, és a sok gyakorlás következtében letisztulnak a lépések, kombinációk. 
Azonban ez a koreográfia leginkább a középhaladó-haladó szintű táncosoknak hoz hamarabb sikerélményt. Kezdőként picit bele kell húznod, de ez ne szegje kedved. Sőt. A kihívások éppen azért születnek meg, hogy bátran szembeszállj velük. És erre a legjobb választás egy tüzes dobszóló! Kiváló önbizalom erősítő, így a tánc elsajátítása mellett, a lelked is szárnyalni fog. 

A 15 részre bontott oktató videósorozatból lépésről lépésre tanulhatod meg a táncot olyan tempóban, ahogy te szeretnéd. A sorozat alapos magyarázattal segít eligazodni egy-egy kombináció látszólagos nehézségeiben. Természetesen, mint mindig, a teljes táncot is megnézheted. 

Eddig egyedülállóként a csomagban egy extra meglepetést is találsz, ami nem más, mint Eszti&Eszti (vagyis Mahasti és Rembeczki Eszter) világbajnoki bronzéremmel minősített színpadi duója, amit a 2017-es nemzetközi versenyen adtak elő Duisburgban, hatalmas sikerrel.„Mahasti és Eszti duója csakis bombasiker lehet. Tudtuk ezt jól, ezért vittük mi is színpadra. Nem csak a közönség imádta, a zsűri is egyhangúan dicsért minket. A besöpört érem is önmagáért beszél.” /Klári és Andi/

„ Szólóban tanultam meg először, és így indultam a versenyen. Tökéletes választás volt. A pörgő dob és a legyezőfátyol olyan verhetetlen páros, hogy ezt nem hagyhattam ki. Minden pillanatát imádom.” /Vera/

„ A lányokkal a csapatban sorsot húztunk, ki melyik felállást tanulja meg.  Mindkét verzió dögös és szexi. Csoportos koreográfiaként pedig hihetetlenül látványos. Igaz, rengeteg munkával járt a betanulása, szenvedtünk is rendesen. De megérte! Küldjük a videófelvételt is hamarosan, ahogy kérted, Mahasti. Nagyon büszkék vagyunk rá, hogy meg tudtuk tanulni!” /F. Cs./


Meggyőzött vagy van még kérdésed? Igen, kezdd el MOST!
Miért haboznál, ha egyszer itt a nagy alkalom?!...  
A nemzetközileg is ismert és elismert duó koreográfiája - akár szólóban, akár párban vagy csoportban táncolod -, mindenképpen meghozza a hőn vágyott sikert. 
Ha pedig önmagadnak szeretnél örömet okozni a tánccal, akkor is jól jársz, hiszen egy hatalmas energia- és vidámság bombát tartasz a kezedben.

Ne maradj le te sem, rendeld meg a 15 részes oktató videósorozatot, és add át magad a perzselő szenvedélynek. Az oktató videó csak MOST érhető el kedvezményes áron!  Az ajánlat 2018. január 31-ig él! Ne szalaszd el kedvező alkalmat, csapj le rá azonnal. Ha most rendeled meg a különleges, egyedi stílusú oktató videót, akkor bevezető áron tied lehet mindössze 3 000 Ft-ért

A videó tartalmazza a teljes táncot két szemszögből is, egy extra táncot (az „Az élvezd az életet!” színpadi verzióját, amely harmadik helyezett lett nemzetközi viszonylatban), illetve a részeire bontott mozdulatokat, kombinációkat alapos magyarázattal. Ha már táncoltad, de szeretnéd átismételni, a mozdulatokat rögzíteni, élj gyorsan a lehetőséggel.

Sőt, ha tovább fokoznád a tánc adta érzéki gyönyöröket, rendeld meg egyúttal a szupercukin bájos és vidám, Ana Dana pop-álmot is!  Ez szintén egy teljes videósorozat, amelyet megvásárolhatsz most az Élvezd az életet!  videó mellé, szuperkedvezményes áron. Így a két teljes oktató videó 
2x3 000= 6 000 Ft HELYETT most mindössze 4 650 Ft

A két sorozat mellé ajándékba kapsz - egy bónusz koreográfiát (vigyázat, ütős és dinamikus dobszóló, elsősorban kezdőknek!) - Best of Mahasti cd-t (amely tartalmazza mindhárom koreográfia zenéjét is) - ÉÉÉÉS, 10% kedvezményben részesülsz a Holdfény Lányai Páros és Csoportos Nemzetközi Hastáncverseny nevezési díjából Ne feledd, az akció csak MOST él, azaz 2018. január 31-ig!

A klubtagjaink, természetesen, most is kedvezményekben részesülnek.
Ha még nem vagy klubtag, gyorsan katt ide:  https://www.mahasti.hu/content/klub Csatlakozz a klubhoz, és rendeld meg máris a még kedvezőbb áron az online hastáncoktató videókat! Összefoglalva:
Az „Élvezd az életet!” extra dögös dobszóló koreográfia oktató sorozata tehát  3 000 Ft-os szuperáron a tied lehet, de ha az „ Ana Dana” édes nőcis  koreográfiát is megrendeled, a két oktató videósorozat mindössze 4 650 Ft,  amihez AJÁNDÉKBA kapod  - a „ Layal dobszóló” kezdő, ámde nagyon pörgős koreográfia oktató sorozatát is - és a Best of Mahasti cd-t is - és a 10% kedvezményt a nevezési díjból a Holdfény Lányai Páros és Csoportos Nemzetközi Hastáncversenyen, ha a csoportoddal nevezel a versenyre bármelyik Mahasti koreográfiával, amit online tanultatok meg.


Hogyan juthatsz hozzá az 1, 2 vagy 3 db koreográfiához? Nagyon egyszerűen! Nem kell mást tenned, mint  a mahasti@freemail.hu címre küldened egy mailt. Kérd a levélben az oktató videósorozatokat, írd meg a számlázási címedet és azt a címet is, ahová a számlát postázhatjuk. 
Mi történik ez után? Válaszban megkapod a bankszámla számot, ahova utalhatod az összeget és egyeztetjük a számlázási adatokat. A pénz beérkezése után azonnal küldjük e-mailben a videókat és máris élvezheted otthonodban a hastánc csodáit. Hát nem fantasztikus?


********

Mahasti Hastánc - Szívvel-Lélekkel
www.facebook.com/mahasti10
www.facebook.com/taneczhyvotabudapest
www.youtube.com/user/Mahasti10
www.everydaylifeofabellydancer.blogspot.com
www.mahasti.hu 
Szívvel-Lélekkel Stúdió, 
Cím: Budapest, IX. kerület., Bokréta utca 12. Fszt. 2.


Programok, fellépések, versenyek, zsűrizések, oktatás
2018. február 11. XII. Holdfény Lányai Páros és Csoportos Nemzetközi Hastáncverseny https://www.facebook.com/events/1292021220874297
2018. február 11. International Workshop Day - Moonlight Daughters Bellydance Competition  2018. május 26. Nő-ikonok, orientális táncszínház https://www.facebook.com/events/1836088680037662/ 
2018. augusztus 17-20. Mahasti Hastánctábor, Erőmerítő Jógatábor Pilisszentlászlón https://www.facebook.com/events/497173043967822/
Online hastánc tanfolyam 05. - Ana Dana pop koreográfia

„Ana Dana” - Találd meg magadban a Szőke Nőt! J
Hogy mi??? Hogy én? Igen, te bizony! Számolj le gyorsan a sztereotípiákkal. Halkan megsúgom, hogy mindenkiben – ha jó mélyen eltemetve, de akkor is – ott kuncog egy vérbeli szőke naiva, aki szeretne néha egy kicsit megmutatkozni. 
És miért ne? Egy igazi nőnek ezer arca van, engedd meg a „kis butuskának”, hogy olykor érvényesüljön. Ha máskor nem is, de egy színpadra termett, játékosan csábító koreográfia erejéig mindenképp. Garantálom, hogy nagyon jól fogod érezni magad.Az „Ana Dana” egy elképzelt rózsaszín álomvilágba repít, ahol természetesen te vagy a főszereplő (nem meglepő módon a neved Dana), és csak a képzeleted szab határt, hogy mit hozol ki magadból. Készülj fel az édes porcukorral telehintett útra, amely út azért nem sétagalopp (a látszat csal!), keményen meg kell dolgoznod, hogy mosolyogva tipegj végig rajta. Mint szőke nő, természetesen. J Kellemes szárnyalást!


Kinek ajánlott? Az „Ana Dana” középhaladó-haladó szintű tudást feltételez, de ha bátor kezdő vagy (simán!), akkor is belevághatsz. Ebben az esetben talán picit lassabban haladsz majd, de annál jobban fogod értékelni a végeredményt, ami önmagáért beszél.

A 13 részre bontott oktató videó sorozatban minden egyes mozdulathoz alapos magyarázatot kapsz, miközben lépésről lépésre sajátítod el a koreográfiát abban a tempóban, ahogy szeretnéd.

Ha már régóta foglalkozol hastánccal és kreatív is vagy, tedd egyedivé a koreográfiát, vidd bele a saját „szőke nő” énedet. Nyugodtan ess túlzásokba, ám arra azért figyelj, hogy minden ütem a helyén legyen, a ritmus összhangban legyen a mozdulataiddal. Az „Ana Dana” egyenesen megköveteli a szempilla rebegtetését (ha nem megy, tükör előtt kiválóan lehet gyakorolni), a rácsodálkozó, na jó, butuska naiva tekintetet (szintén tükör, de az sem ciki, ha zsigerből tudod…), és természetesen a félig nyitott, laza szájat. Ebben a táncban különösen hangsúlyt érdemes helyezned a kifejező arcmimikára. Minden, amiről a butuska naivára asszociálsz, jöhet.

De mielőtt valamiféle bárgyú show tánc kezdene motoszkálni benned, gyorsan hessegesd el, mert maga a koreográfia rafinált ám! A sok-sok csípőmozdulat, a gyors testhullámok, a lépéskombinációk és a helyváltoztatások talán picit megnehezítik a dolgodat elsőre, de hidd el, ha kitartó vagy és odafigyelsz, képes leszel megtanulni. És ami ennél is fontosabb, élvezni fogod a tánc minden pillanatát.„Übercuki koreográfia az Ana Dana. Játékosan könnyed, de tele van extra mozdulatokkal. Igazi szupernőcis tánc, amiben mindenki magára talál – még én is. Pedig én aztán teljesen kocka vagyok. Vagyis… eddig azt hittem.” /Sz. Anikó/

„Imádom ezt a táncot. Még egyetlen alkalom sem volt, hogy ne arattam volna osztatlan sikert vele. Ha csak egy táncot kell mutatnom, tuti, hogy az Ana Dana lenne az. Benne van minden, ami a csajos életérzéshez kell.” /Évi/

„Az első versenyemen középhaladóként az Ana Dana-val léptem fel. Első lettem. Kell ennél több visszajelzés? Ja, és minden pillanatát élveztem! Ja, és a barátom is!” /Dóri/
Van még kérdés?....

Igen, kezdd el MOST. Miért haboznál, ha egyszer itt a nagy alkalom?! Marilyn Monroe sikoltozna a gyönyörűségtől, ha látná, és az elsők között élne a lehetőséggel, hogy magáévá tegye ezt a bájosan kacér, édes sziruppal nyakon öntött, extra mozdulatokkal tarkított, varázslatos pop-álmot.

Ne maradj le te sem, rendeld meg a 13 részes oktató videó sorozatot, és add át magad az érzéki gyönyörűségnek.Az oktató videó csak MOST érhető el kedvezményes áron! Az ajánlat 2018. január 31-ig él! Utána záródnak az ajtók és ki tudja, mikor nyílnak újra. Ne szalaszd el kedvező alkalmat, csapj le rá azonnal.
Ha most rendeled meg a különleges, egyedi stílusú oktató videót, akkor bevezető áron tied lehet mindössze 3 000 Ft-ért A videó sorozat tartalmazza 
- a teljes táncot (két szemszögből is), 
- egy extra táncot (az „Ana Dana” duó verzióját), illetve 
- a részeire bontott mozdulatokat, kombinációkat alapos magyarázattal  Ha már táncoltad, de szeretnéd átismételni, a mozdulatokat rögzíteni, élj gyorsan a lehetőséggel.Sőt, ha igazi dolce vitára vágysz, egy pörgősen tüzes koreográfiát is elsajátíthatsz, aminek a neve önmagáért beszél: „Élvezd az életet!” Ez szintén egy teljes videó sorozat (egy legyezőfátylas dobszóló), amelyet megvásárolhatsz most az Ana Dana mellé, szuperkedvezményes áron.

Így a két teljes oktató videó 2x3 000= 6 000 Ft HELYETT most mindössze 4 650 Ft

A két sorozat mellé ajándékba kapsz - egy bónusz dobszóló koreográfiát „Layal” címmel (vigyázat, ütős és dinamikus!), - a Best of Mahasti cd-t (amely tartalmazza mindhárom koreográfia zenéjét is)
- ÉÉÉÉS, 10% kedvezményben részesülsz a Holdfény Lányai Páros és Csoportos Nemzetközi Hastáncverseny nevezési díjából Ne feledd, az akció csak MOST él, és kizárólag klubtagok számára! Ha még nem vagy klubtag, gyorsan katt ide és jelentkezz: https://www.mahasti.hu/content/klub Máris élhetsz a lehetőséggel!

Összefoglalva:
Az "Ana Dana” szupernőcis hastánc pop koreográfia oktató sorozata tehát  3 000 Ft-os szuperáron a tied lehet, de ha az „Élvezd az életet!” tüzes dobszóló koreográfiát is megrendeled, a két oktató videósorozat mindössze 4 650 Ft, Amihez AJÁNDÉKBA kapod  - a „ Layal dobszóló” kezdő, ámde nagyon pörgős koreográfia oktató sorozatát is - és a Best of Mahasti cd-t is - és a 10% kedvezményt a nevezési díjból a Holdfény Lányai Páros és Csoportos Nemzetközi Hastáncversenyen, ha a csoportoddal nevezel a versenyre bármelyik Mahasti koreográfiával, amit online tanultatok meg.


Hogyan juthatsz hozzá az 1, 2 vagy 3 db koreográfiához? Nagyon egyszerűen! Nem kell mást tenned, mint a mahasti@freemail.hu címre küldened egy mailt. Kérd a levélben az oktató videó sorozatokat, írd meg a számlázási címedet és azt a címet is, ahová a számlát postázhatjuk. 

Mi történik ez után? Válaszban megkapod a bankszámla számot, ahova utalhatod az összeget és egyeztetjük a számlázási adatokat. A pénz beérkezése után azonnal küldjük e-mailben a videókat és máris élvezheted otthonodban a hastánc csodáit. Hát nem fantasztikus?
Szeretettel várom a jelentkezésedet és azt kívánom, hogy legalább annyi örömet szerezzen neked a tanulás, a hastánc, mint amennyi örömet nekem okozott ezeknek a táncoknak a koreografálása, tanítása és a tanítványaim tánca!


 Mahasti

FIGYELEM! Az akció ideje hamarosan lejár, kérd a videót vagy videókat most!
********

Mahasti Hastánc - Szívvel-Lélekkel
www.facebook.com/mahasti10
www.facebook.com/taneczhyvotabudapest
www.youtube.com/user/Mahasti10
www.everydaylifeofabellydancer.blogspot.com
www.mahasti.hu 
Szívvel-Lélekkel Stúdió, 
Cím: Budapest, IX. kerület., Bokréta utca 12. Fszt. 2.


Programok, fellépések, versenyek, zsűrizések, oktatás
2018. február 11. XII. Holdfény Lányai Páros és Csoportos Nemzetközi Hastáncverseny https://www.facebook.com/events/1292021220874297
2018. május 26. Nő-ikonok, orientális táncszínház https://www.facebook.com/events/1836088680037662/ 
2018. augusztus 17-20. Mahasti Hastánctábor, Erőmerítő Jógatábor Pilisszentlászlón https://www.facebook.com/events/497173043967822/Nyílt Színpad - XII. Holdfény Lányai Páros és csoportos Nemzetközi Hastáncverseny

A nyílt színpad információi   12th International "Daughters of the Moonlight" Bellydance Competition https://www.facebook.com/events/1292021220874297


Kedves Táncosok! 

A Holdfény Lányai Versenyen lehetőségetek van arra is, hogy a Nyílt Színpadra jelentkezzetek.

Ezt főleg azoknak ajánlom, akik

- félnek a versenyzéstől, a megmérettetéstől
- szívesen fellépnek és táncolnak színpadon, de nem akarnak versenyezni.
A Nyílt Színpad a kategóriák közötti szünetekben, a verseny ideje alatt lesz.

Ennek a pontosabb időpontjait akkor tudom megmondani, ha már lezárult a nevezés és tudjuk, hogy melyik kategóriába hányan neveztek, mi lesz a versenyzés sorrendje stb.A nyílt színpadra jelentkezni ugyanazzal a nevezési lappal lehet, amit ide, és az eseményhez is feltettem:


https://goo.gl/forms/1vTEIhGdsKwyjRhA2

https://everydaylifeofabellydancer.blogspot.hu/2018/01/nevezesi-lap-application-sheet-12th.html

Annyi a különbség, hogy a nyílt színpadon
- felléphetnek szólisták is, nem csak duók és csoportok,

- a "nevezési díj" itt a verseny nevezési díjának a fele, azaz szólóban és duóban 2250 Ft vagy 8,5 euro / fő, csoportban pedig 1750 Ft vagy 6,5 euro / fő

- nem jár hozzá ajándék belépőjegy
- illetve a zsűritagok NEM VÁLLALJÁK, hogy végignézik a táncokat és véleményt alkotnak, tanácsaikkal segítenek a táncosoknak.

Ha csak nézőnek jönnél, akkor nem szükséges külön belépőjegyet vásárolnod a Nyílt Színpadhoz: a versenyre szóló belépőjegyed az egész napra szól, azaz nem csak a versenyre, hanem a Nyílt Színpadra és a Gálára is érvényes.

Mahasti


**************


Mahasti Hastánc - Szívvel-Lélekkel
www.facebook.com/mahasti10
www.facebook.com/taneczhyvotabudapest
www.youtube.com/user/Mahasti10
www.everydaylifeofabellydancer.blogspot.com
www.mahasti.hu 
Szívvel-Lélekkel Stúdió, 
Cím: Budapest, IX. kerület., Bokréta utca 12. Fszt. 2.


Programok, fellépések, versenyek, zsűrizések, oktatás
2018. február 11. XII. Holdfény Lányai Páros és Csoportos Nemzetközi Hastáncverseny https://www.facebook.com/events/1292021220874297
2018. május 26. Nő-ikonok, orientális táncszínház https://www.facebook.com/events/1836088680037662/ 
2018. augusztus 17-20. Mahasti Hastánctábor, Erőmerítő Jógatábor Pilisszentlászlón https://www.facebook.com/events/497173043967822/


Nevezési lap Application Sheet Приложение - 12th Daughters of the Moonlight International Belly Dance Competition for Duets and Groups


 https://goo.gl/forms/1vTEIhGdsKwyjRhA2

Nevezési lap - XII. Holdfény Lányai Páros és Csoportos Nemzetközi Hastáncverseny Application sheet in Russian and English - 12th Daughters of the Moonlight International Belly Dance Competition for Duets and Groups - Приложение

2018. február 11. vasárnap 10 óra XII. Holdfény Lányai Páros és Csoportos Nemzetközi Hastáncverseny
10:00 a.m. 11th February, 2018
12th “Daughters of the Moonlight” International Belly Dance Competition for Duets and Groups

12 международный чемпионат по танцу живота среди дуэтов и групп «Дочери лунного света»

*********


Mahasti Hastánc - Szívvel-Lélekkel
www.facebook.com/mahasti10
www.facebook.com/taneczhyvotabudapest
www.youtube.com/user/Mahasti10
www.everydaylifeofabellydancer.blogspot.com
www.mahasti.hu 
Szívvel-Lélekkel Stúdió, 
Cím: Budapest, IX. kerület., Bokréta utca 12. Fszt. 2.


Programok, fellépések, versenyek, zsűrizések, oktatás
2018. február 11. XII. Holdfény Lányai Páros és Csoportos Nemzetközi Hastáncverseny https://www.facebook.com/events/1292021220874297
2018. május 26. Nő-ikonok, orientális táncszínház https://www.facebook.com/events/1836088680037662/ 
2018. augusztus 17-20. Mahasti Hastánctábor, Erőmerítő Jógatábor Pilisszentlászlón https://www.facebook.com/events/497173043967822/

12th Daughters of the Moonlight International Bellydance Competition for Duets and Groups


Conditions of the competition
Dear Belly Dancers, Instructors, Belly Dance Fanatics!
Mahasti Belly Dance Studio organizes again in 2018
the 12th International ’Daughters of the Moonlight’ Belly Dance Competition for Duets and Groups!
Location: CSILI Cultural Centre 4-6. Nagy-Győri István str., Budapest, H-1201
Date 11th February (Sunday) 2018, 10AM

***
This is the one and only Hungarian belly dance competition exclusively for groups in the past 16 years. The biggest and best dance schools enter the competition but smaller and newly founded studios also attend. More and more foreign groups attend the competition so contestants here in Hungary also have the possibility to compete in an international environment. According to the traditions the event is international so all competitors are kindly welcome both from every area of Hungary and abroad!   ***
DETAILS
Categories (also the competition order of the categories):
1, Junior duets and groups This category can be entered by groups which consist of children less than 14 years old or the average age of the group is 14. (In case of huge age gaps between the contestants the category will be divided into smaller groups).
Please mark the group’s level on the application form (beginner/pre-advanced/advanced/professional) so it can help the jury in scoring.

2, Adult beginner duets and small groups This category includes groups consisting of beginners or amateurs above 14 years, from duets up to 4 members per group.3, Adult beginner large groups The category is for groups consisting of at least 5 amateurs. There’s no maximum limit of members, groups attending with more than 10 persons receive an entry fee discount!
Beginners’ categories are open for those contestants for whom it is - recommended by their instructor/master teacher/choreographer (i.e. have never been runner-ups, have danced for a long time but never been on a competition before, their level of knowledge is not enough yet to enter the pre-advanced category) - who are not working as performers, don’t instruct or do not lead a dance school - who dance only at hobby level

4, Adult pre-advanced duets and small groups For groups consisting of pre-advanced amateurs above 14 years, from duets up to 4 members per group.

5, Adult pre-advanced large groups The category is for groups consisting of at least 5 pre-advanced amateurs exclusively. There’s no maximum of members, groups attending with more than 10 persons receive an entry fee discount!
It is recommended – but not obligatory – to enter with a choreography which hasn’t received a ranking of 1-3 at any kind of a belly dance competition on pre-advanced or advanced levels.
Pre-advanced dancers’ categories are open for those dancers for whom it is - recommended by their instructor/master teacher/choreographer (i.e. haven’t been runner-ups before, have been dancing for a long time but have attended a competition only a few times, their level of knowledge is not enough to enter the advanced category, etc.) - who are not working as performers, who don’t instruct or do not lead a dance school -  who dance or perform only at hobby level

6, Adult advanced duets and small groups Troupes consisting of advanced dancers above 14 years, from duets up to 5 members per group.

7, Adult advanced large groups The category is for groups consisting of at least 6 advanced dancers. There’s no maximum limit of members, groups attending with more than 10 persons receive an entry fee discount! Those choreographies can also be entered here with which runner-up positions have already been won by the groups in pre-advanced and advanced categories. Of course, it is neither a requirement nor a reason for exclusion.
All duets and groups can enter the advanced category - of whom members have already reached a ranking of 1-3 in solo or group categories at any kind of a belly dance competition on pre-advanced or advanced levels; - with whom the leader/instructor/master teacher dances together; - who perform a choreography that has previously been runner-up on pre-advanced or advanced level at any kind of a belly dance competition; - who, according to their preparedness and master teacher/instructor, possess the knowledge required at this level; - of whom any member instructs, leads a dance school or performs regularly.


8, Professional duets, small and large groups
All duets, small and large groups can enter the professional category - if the members enter competitions on a regular basis, who like to compete but have “outgrown” the advanced category, - if the members are dance instructors themselves, but do not want to compete  against their students who enter in a different category, - if the members are professional or semi-professional dancers, who perform  regularly and want to compete against dancers with similar skills, - if the members have already proven themselves in the solo category and would like to work in a group – if only for a single performance – with other professionals, semi-professionals, instructors, - whose instructor, leader has recommended to enter the competition in the Professional category (e.g. to make room for fresh advanced groups, or because their skills have surpassed the advanced category). - We also expect such groups which are regularly winning in the advanced categories in Hungarian/international dance competitions, and want to compete against professionals as a challenge. - Furthermore, the professional category is open for such groups where the instructor and the advanced, professional level students perform together.

Choreographies which have competed several times before and have won runner-up rankings are also eligible, but we encourage fresh productions to enter as well.

9, Diva duets, small and large groups
All duets, small and large groups can enter the Diva category - have been dancing for decades, - or started dancing as adults, - or have passed „that much” years and wouldn’t like to compete with far younger contestants in the same category.
If the average age of the members of the group is over 50 ages, here is the opportunity to compete!
In category DIVA dancers can compete in duets, or in small and large groups too. Please sign your level of knowledge (beginner/pre-advanced/advanced/professional) on the entry sheet, so that can help the jury at the scoring.

*
The organizers reserve the right to merge or subdivide the categories, depending on the number of contestants. In case You are unsure which category is appropriate for You, don’t hesitate to contact us, we will help You find the ideal solution.


****************************************

Deadline of entry: 30th January, 2018 The number of duets/groups can only be maximum 45. The entries are processed according to the order of application unless the quota is reached by the number of contestants (i.e. if the 45 groups apply until the 30th of January, the entry is closed by that day). It is unfortunately not possible to extend the deadline of entry.
Requirements of valid entry: - filing the application form (via e-mail or post) - paying the entry fee and presentation of the credentials, - sending the music via email until the 30th of January (in a format of MP3).


Entry fees: - Duets           – 4500 HUF/person, 17 Euros (open stage 8,5 Euros) - Groups         – 3500 HUF/person, 13 Euros (open stage 6,5 Euros) - In case the maximum of 45 entrees is not reached, payment of entry fee is also possible after the 30th of January. The fee will be then for duets 4950 HUF/person, for groups 3850 HUF/person - Discount: the fee/person in case of every entering group above 10 members will change to 2800 HUF
- There is no opportunity for a new entry at the event place.
Every contestant will receive to her entry - 1 performer’s ticket, with which she can take part of the competition - 1 ticket for free, with which she can invite her friends, family, cheering people. Of course, more tickets can also can purchased at a discount price. The tickets include a slip with which the audience can vote on their favourites and a voucher with which you can receive services for discount prices.
- All contestants are free to enter with limitless choreographies if they accept the terms to pay the entry fee in case of every choreography.

Terms of payment: - Personally, at the instructors of Mahasti Belly Dance Studio. - Via bank transfer. Different bank account numbers are sent in cases of company or private transfers! - In case of transfer please include the followings in the notice field: - name of the group, - the names and number of the participants, - the title of the choreography.
Time requirements for dancers: Duets - 1:30-4:00 min Groups - 2:00-5:00 min Exceeding time is only allowed for 10 seconds maximum. After 10 seconds, the person in charge will mute the music!

Process of the competition: Registration of the contestants is at the desk by the main entry from 09:15. Walking around the stage is possible during breaks. Order of categories: Junior, Diva, Beginner, Pre-advanced, Advanced, Professional
Order: Dances are performed in a reversed order compared to the order of application, that is the group that applies first to a category performs its dance last and the group filing its application last will dance in its category first. (Therefore, it is recommended to apply as soon as possible!)
Arriving at least half hour before the performance is obligatory.
The order of performances will be available on www.mahasti.hu, on https://www.facebook.com/events/1292021220874297/ at FB Events, and will also be sent via e-mail to the representatives of the groups. The order will be placed at the location of the contest at visible places and on the doors of the changing rooms.

Scoring: The headcount of the jury will be 15-20 persons, who will score openly from 5 to 20 points. Contestants will receive shared rankings in case of a tie and the jury will decide about the prices with a draw. Most of the members of the jury will be well-known representatives of the Hungarian belly dance community and assignees of the sponsors. An announcement will be sent separately about the jury and the prizes.
Main objectives of jurying: - usage of space, stage-setting - collective harmony in the group - communication with the audience - presentation, visualizing the emotions - correspondence of style of the dance piece performed with the style of the music (i.e. harmony of the music and the costume, usage of specific steps and movements connected to specific styles and rhythms of music, etc.), - correspondence of difficulty of the choreography with the technical knowledge of the dancers (i.e. you don’t have to perform an advanced choreo if you’re beginners) - functional usage of the dance instruments, - creativity, artistic effect, - costume correspondent to the performed choreography, to the personality of the performers and the meaning of the choreography.
- Performances must contain at least 50% of oriental movements (including fantasy and fusion choreographies as well!). In case of failing this condition, the jury will define the piece as „cannot be scored on belly dance competitions” and will not score it.
-          Jury will receive the following data on the scoring sheets: Category (and level of knowledge), Name of the school/studio, Name of group, Teacher, Choreographer, Style, Name of the choreography

The deadline of sending the music is the 30th of January! Sending of music can be done by the instructors of Mahasti Belly Dance Studio or via e-mail as well. Please keep an extra CD/pendrive with your music by yourself at the competition.
*****************

Other conditions:
If less than 4 applications are filed for one category, then the category will be merged with another one (different knowledge levels won’t be put together of course, etc.). In case of a category merge a prior announcement will be sent.

Any new or old choreography can only be entered in case of mentioning the name of the choreographer (which can be a person or a group as well). In case of a choreographer from abroad a copy of a valid permission or a usage contract is a must.
There is no limit of age.
There is no limit of group members in the group categories for the stage of CSILI’s theatre room as it is at least 70 square meters. The background of the stage is black/dark so consider choosing a costume that won’t blend into the background.
There are no style restrictions. You are free to enter with any kind of eastern dance, it doesn’t matter if it’s folk, modern, oriental or fantasy, dance theatre. IMPORTANT! The jury won’t compare different styles of groups but takes into consideration the compliance of the style with the one presented on the entry sheet.  The style given on the entry sheet will be presented on the scoring sheet as well. (Raqs sharqi, drum solo, saidi, fusion, fantasy, tribal, modern pop, show etc.) Revolutionary pieces and traditional, classic dances are also very welcome.
Usage of any dance instrument is allowed, except fire items (because of safety hazard).
In case of injury ”Contestants accept and understand with the application that competing might cause injuries. For this neither the organizer of the contest, the location, nor the visitors can be held responsible in case of an injury or any other harmful consequence of competing. The leader of the competing group undertakes the responsibility to inform the group on this issue. In case of sickness or injury of a contestant during the competition, the attendant of the contestant/group is obliged to report the sickness/injury to the contest organizers in order to call for medical help. Contestants state with the application that they have read, understood and consider the terms of contest application to themselves and their group as obligatory.”
Behaviour, other advice: If you’re a beginner contestant, please read the following article: http://everydaylifeofabellydancer.blogspot.com/2010/01/hastancversenyre-keszulunk-cikk.html Of course, the article is not obligatory, but it is very useful to previously know what the jury will take into consideration.
****
Organizers reserve the right to - change the rules and the order of the contest any time during the competition or to cancel it. - disqualify a contestant any time during the contest if she breaks the rules of the contest or her behaviour harms the reputation of the event, the organizers, partners or sponsors. - switch and assign contestants to and in another category according to their level of knowledge.
- Contestants may not raise legal demands or objection towards prizes; organizers do not undertake to distribute all prizes and gifts. - All costs of taking part of the event encumber the contestants. - The application can be withdrawn and the organizers pay the whole application fee back until the 30th January, 2018. After that date, the organizers are not able to pay the fee back.Please send your application, further notices or questions here:
mahasti_titkarsag@yahoo.com +3670/317-80-90

We wish you a good preparation, successful competition and joyful dance!
Mahasti and the Organizers


XII. Holdfény Lányai Páros és Csoportos Nemzetközi Hastáncverseny - versenykiírás

VERSENYKIÍRÁS
Kedves Hastáncosok, Oktatók, Hastáncfanatikusok!
A Mahasti Hastáncstúdió 2018-ban is megrendezi a
 HOLDFÉNY LÁNYAI Páros és Csoportos Nemzetközi Hastáncversenyt!
Helyszín: CSILI Művelődési Központ Színházterme 1203 Bp. XX. ker, Nagy-Győri István u. 4-6.
A verseny időpontja: 2018. február 11. vasárnap 10:00 óra

***
Ez Magyarország első, kizárólag csoportoknak szóló hastáncversenye már 16 éve. Erre a versenyre a legnagyobb, legjobb iskolák jelentkeznek, de rendszeresen fellépnek rajta kisebb, újonnan alakult hastánciskolákat, klubokat képviselő csoportok is. Külföldről is egyre több csoport nevez, így a versenyzők ténylegesen, itt helyben, Magyarországon is nemzetközi mezőnyben mérettethetik meg magukat nemzetközi zsűri előtt. A rendezvény a hagyományokhoz híven idén is nemzetközi, tehát szeretettel várjuk valamennyi hastánciskola képviselőit, Magyarország egész területéről és külföldről egyaránt!
***
RÉSZLETEK
***********
Kategóriák

1, Junior páros és csoportos Ebben a kategóriában indulhatnak azok a párok és csoportok, amelyek 14 év alatti gyermekekből állnak, illetve a csoport átlagéletkora nem haladja meg a 14 évet.
Ha a nevezők korában nagyobb eltérések lesznek, akkor további korosztályokra bonthatjuk ezt a kategóriát. A nevezési lapon, kérlek, jelöljétek be a tudásszintet is (kezdő/középhaladó/haladó/profi), ami a pontozásnál is segítségére lesz a zsűritagoknak. 

2, Felnőtt kezdő páros és kiscsoportos 14 év feletti kezdőkből, amatőrökből, hobbytáncosokból álló párosok és max. 4 fős csoportok számára.

3, Felnőtt kezdő nagycsoportos Minimum 5 fővel, kizárólag kezdőkből, amatőrökből álló csoportok számára. Maximum létszám nincs. 10 fő felett nevezési díj kedvezmény!

A kezdő kategóriákban indulnak azok a duók és csoportok, akiknek - koreográfusuk, mestertanáruk, oktatójuk ezt javasolja (pl. még nem voltak helyezettek, régóta táncolnak, de még nem versenyeztek, tudásszintjük még nem elegendő a középhaladó kategóriához stb.), - nem működnek táncelőadóként, nem oktatnak, nem vezetnek tánciskolát, - kizárólag hobby szinten táncolnak.4, Felnőtt középhaladó páros és kiscsoportos 14 év feletti középhaladókból, amatőrökből álló párosok és max. 4 fős csoportok számára.
5, Felnőtt középhaladó nagycsoportos Minimum 5 fővel, kizárólag középhaladó amatőrökből álló csoportok számára. Maximum létszám nincs. 10 fő felett nevezési díj kedvezmény! Javasolt – de nem kötelező! - olyan koreográfiával nevezni, amely a megelőző versenyszezonokban semmilyen versenyen nem ért még el 1-3. helyezést középhaladó, haladó kategóriában.
A középhaladó kategóriákban indulhatnak azok a duók és csoportok, akiknek - koreográfusuk, mestertanáruk, oktatójuk ezt javasolja (pl. még nem voltak helyezettek, régóta táncolnak, de még nem vagy csak keveset versenyeztek, tudásszintjük még nem elegendő a haladó kategóriához stb.), - nem működnek táncelőadóként, nem oktatnak, nem vezetnek tánciskolát - hobby szinten táncolnak vagy lépnek fel.
6, Felnőtt haladó páros és kiscsoportos  14 év feletti, haladó szintű párosok és max. 4 fős csoportok számára.

7, Felnőtt haladó nagycsoportos Minimum 5 fővel, haladó tudásszintű csoportok számára. Maximum létszám nincs, 10 fő felett nevezési díj kedvezmény! Olyan koreográfia is nevezhető, amely versenyeken már ért el helyezést középhaladó-haladó kategóriában, de ez nem feltétel és nem is kizáró ok.
A haladó kategóriában indulhatnak mindazon csoportok és párosok,  - melyeknek bármely tagja már ért el 1-3. helyezést egyéni vagy csoportos kategóriában bármely hastáncversenyen középhaladó-haladó kategóriában; - akikkel együtt táncol oktatójuk, koreográfusuk, vezetőjük; - felkészültségük és koreográfusuk, mestertanáruk, oktatójuk szerint rendelkeznek azzal a tánctudással, ami ebben a kategóriában elvárt; - a tagok bármelyike oktat, iskolát vezet, rendszeresen fellép.
8, Profi duó, kis- és nagycsoportos
Profi a kategóriában indulhatnak azok a duók, kis- és nagycsoportok, - amelynek tagjai rendszeresen versenyeznek, és nagyon szeretnek versenyezni, de haladó kategóriában már nem tehetnék meg ezt, mert „kinőttek” belőle, - amelyek tagjai maguk is tanítanak és nem szeretnének azon a tanítványaikkal versenyezni, akik más kategóriákban indulnak,
- amelynek tagjai profi, félprofi táncosok, rendszeres fellépők és hasonló tudásúakkal szeretnék összemérni magukat, - amelynek tagjai szólóban már bizonyítottak és szívesen dolgoznak együtt - akár csak egy versenyszám erejéig is - egy csoportban más profikkal, félprofikkal, oktatókkal, koreográfusokkal. - amelyeknek az oktatójuk, vezetőjük javasolja, hogy inkább a Profi kategóriában induljanak (pl. azért, hogy teret adjanak az újonnan induló haladó csoportoknak, vagy mert már kinőttek a tudásuk alapján a haladó kategóriából is).
- Az olyan csoportokat is ide várjuk, akik a haladó kategóriákat sorra nyerik magyar/külföldi hastáncversenyeken, és most is igazi kihívást keresve profik közt méretnék meg magukat. - Ezeken kívül a profi kategóriában indulhatnak azon csoportok is, ahol az oktató és a haladókból, profikból álló csoportja együtt táncol.
Ebben a kategóriában nevezhető olyan koreográfia, amely már több versenyen is bizonyított, helyezéseket értek el vele a táncosok, de bátran nevezhetőek vadonatúj produkciók is.9, DÍVA - duó, kiscsoportos és nagycsoportos kategória
Díva kategóriába nevezhetnek azok a táncosok, akik - már évtizedek óta táncolnak, - vagy már érett felnőttként kezdtek el hastáncolni, - vagy akik már elmúltak "annyi" évesek és nem szeretnének náluknál jóval fiatalabb versenyzőkkel egy kategóriában versenyezni. Így ha a csoport átlag életkora meghaladja az 50 évet, akkor itt a lehetőség a versenyzésre! A Díva kategóriában indulhatnak párosok, kis- és nagycsoportok is. A nevezési lapon, kérlek, jelöljétek be a tudásszintet is (kezdő/középhaladó/haladó/profi), ami a pontozásnál is segítségére lesz a zsűritagoknak. 

*
A szervezők fenntartják a jogot kategóriák összevonására ill. további bontására a nevezésektől függően. Ha gondot okoz számodra a kategóriád kiválasztása, akkor ne habozz, keress meg minket bátran, és segítünk megtalálni a számodra ideális megoldást.

****************************************

Nevezési határidő: 2018. január 30. A versenyen maximum 45 páros/csoport indulhat. A nevezéseket jelentkezési sorrendben fogadjuk mindaddig, amíg a létszám be nem telik (tehát ha pl. január 15-ig 45 csoport nevez, a nevezést már aznap lezárjuk). A nevezési idő meghosszabbítására sajnos, nincs lehetőség!

Az érvényes nevezés feltételei: - a kitöltött jelentkezési lap leadása e-mailben - a nevezési díj befizetése, illetve az azt igazoló szelvény bemutatása, - a zene leadása e-mailben január 30-ig mp3 formátumban.


Nevezési díjak: - Párosban    – 4500 Ft/fő, Nyílt színpad - 2250 Ft - Csoportban – 3500 Ft/fő, Nyílt színpad - 1750 Ft   
- Kedvezmény: minden egyes nevező csoportban 10 fő felett a nevezési díj 2800 Ft/fő. - Több kedvezmény összevonására nincs lehetőség, és a nevező csoportok – ha több kedvezményre is jogosultak – az őket megillető kedvezmények közül a számukra legkedvezőbbel nevezhetnek.
- Helyszíni nevezésre nincs lehetőség.
-          Ha marad hely (azaz kevesebb, mint 45 csoport/duó jelentkezik a határidőig), akkor 2018. január 30. után 10%-kal magasabb nevezési díjjal lehet még nevezni.  Azaz január 30-tól a párosok nevezési díja 4950 Ft/fő-re, a csoportok nevezési díja 3850 Ft/fő-re emelkedik.            
Minden versenyző kap a Szervezőktől - 1 db fellépő jegyet, amellyel részt vehet a versenyen - 1 db belépőjegyet ajándékba, amellyel meghívhatja rokonait, barátait, ismerőseit, drukkereit a versenyre. Természetesen, ezen felül is vásárolhatóak kedvezményes árú belépőjegyek. A belépőjegyen található kuponokkal kedvezményes szolgáltatások vehetők igénybe, és a közönségszavazatot is a jegyen található szelvényen lehet leadni.
- A versenyzők bármennyi koreográfiában nevezhetnek, amennyiben vállalják, hogy mindegyik koreográfia esetén befizetik a nevezési díjat.

A befizetés módja: - A Mahasti Hastáncstúdió bármely oktatójánál személyesen. - Banki utalással. Céges, egyesületi, illetve lakossági utaláshoz más-más bankszámlaszámot küldünk a nevezőknek. A beérkezett nevezési díjról azonnal visszaigazolást is küldünk. Utaláskor a közlemény rovatban kérjük feltüntetni: - a csoport nevét, - a résztvevők névsorát / számát, - a koreográfia címét.

A táncosok rendelkezésére álló idő: Párosban  - 1:30-4:00 perc Csoportban – 2:00-5:00 perc Az időtúllépés maximum 10 mp lehet. Ezután a technikus lekeveri a zenét!

A verseny menete: Versenyzői regisztráció a főbejáratnál elhelyezett asztalnál 9:15-től. Színpad bejárási lehetőség a szünetekben. A kategóriák versenyzési sorrendje: Junior, Díva, Kezdő, Középhaladó, Haladó, Profi.

Sorrend: A jelentkezéssel fordított sorrendben következnek a táncok, azaz az elsőként regisztráló csoport táncol utolsóként, az utolsóként jelentkező pedig elsőként.
Érkezés a fellépés várható kezdete előtt min. fél órával.
A fellépési sorrend fent lesz a www.mahasti.hu honlapon, a https://www.facebook.com/events/1292021220874297/ FB eseménynél, illetve a versenyző csoportok kapcsolattartóinak e-mailben is elküldjük. A verseny napján az öltözők ajtaján és a verseny helyszínén jól látható helyeken is kifüggesztjük.

Pontozás: A zsűri létszáma 15-20 fő, akik nyílt pontozással értékelnek 5-20 pontig. Holtverseny esetén megosztott helyezéseket kapnak a versenyzők és sorsolással dönt a zsűri a nyereményekről. A zsűri tagjai a hazai és nemzetközi hastáncélet neves képviselői, illetve a főszponzorok megbízottjai. A zsűri tagjairól, a szponzorokról és a nyereményekről külön tájékoztatót küldünk.

A zsűrizés főbb szempontjai: - térkihasználás, színpadkép - csoportösszhang - nézőkkel való kommunikáció - előadásmód, érzelmek megjelenítése - az előadott tánc stílusa harmóniában van-e a választott zene stílusával (pl. zene és a kosztüm összhangja, a speciális zenei stílusok, ritmusok  lépéseinek, mozdulatainak alkalmazása, változatossága stb.), - a koreográfia nehézségi fokának és a táncosok technikai tudásának összhangja (tehát pl. kezdőként felesleges haladó szintű koreográfiát táncolni, és profiként sem vet rád jó fényt, ha egy túl könnyű koreográfiával indulsz) - az eszközök funkcionális használata, - kreativitás, művészi hatás - az előadott koreográfiával, a fellépők egyéniségével, valamint táncuk mondandójával harmonizáló öltözék.
- A produkciónak (fantázia és fúziós táncok esetén is!) min. 50%-ban tartalmaznia kell az orientális táncok elemeit. Ezek hiányában a zsűri a produkciót „hastáncversenyen értékelhetetlennek” minősíti és nem pontozza.
-          A zsűritagok a pontozólapon a következő adatokat kapják meg: Kategória (és Tudásszint), Iskola/Stúdió neve, Csoport neve, Felkészítő tanár, Koreográfus, Stílus, Koreográfia címe. 

A zenék leadási határideje 2018. január 30. Ez szintén megtehető a Mahasti Hastánc Stúdió bármely oktatójánál és e-mailben is.
Kérünk mindenkit, hogy ettől függetlenül legyen a csoportnál tartalék zenei cd/pendrive/telefon stb… is.
*****************

Egyéb feltételek:
Amennyiben egy kategóriában 4-nél kevesebb nevezés érkezik, azt a kategóriát összevonjuk más kategóriával (természetesen nem a haladót a kezdővel stb.).  Kategória összevonás esetén előzetes értesítést küldünk. Amennyiben egy adott kategóriába aránytalanul sok nevezés érkezik, az adott kategóriát több részre bontjuk.
Mivel a verseny egyik fő célja a kreatív műhelymunka támogatása, a kezdő és középhaladó kategóriákban javasolt olyan koreográfia bemutatása, amely magyarországi versenyeken nem ért még el 1-3. helyezést. A korábban kezdő kategóriában helyezést elért produkciók lehetőleg a középhaladó kategóriában, a középhaladó kategóriában 1-3 helyezést elért produkciók lehetőleg a haladó kategóriában indulnak.
Nevezni bármely új produkcióval vagy régi koreográfiával lehet, kizárólag a koreográfus nevének feltüntetésével (ez lehet egy személy vagy a csoport saját munkája is). Külföldi koreográfus esetén szükséges a koreográfustól származó érvényes felhasználási szerződés vagy engedély másolata is.
Sem alsó, sem felső korhatár nincs.
A csoportos kategóriában létszámkorlátozás nincs, mivel a CSILI színháztermének színpada legalább 70 nm. A színpadi háttér fekete/sötét színű, tehát gondoljon mindenki arra, hogy olyan színű fellépő ruhát válasszon, amely nem olvad bele a háttérbe.
Stílusmegkötés nincs. Indulni lehet bármilyen stílusú keleti tánccal, legyen az akár népi, akár modern tánc, az orientális tánc bármely határterülete, fantázia v. táncszínház jellegű produkció.
FONTOS! A zsűri nem egymással hasonlítja össze a különböző táncok és csoportok stílusát, hanem azt veszi figyelembe, hogy a csoport által előadott produkció stílusa mennyire felel meg a nevezési lapon megadott stílus jegyeinek. A nevezési lapon megadott stílust a pontozólapokon is feltüntetjük. (Raqs sharqi, dobszóló, saidi, fúzió, fantázia, törzsi, modern pop, show, orientális táncszínház stb.) Örömmel fogadjuk a műfajok határait feszegető, újító szándékú produkciókat és a teljesen tradicionális, klasszikus táncokat is.
Bármely eszköz használata megengedett, kivéve a tüzes eszközöket (biztonsági okok miatt).

Sérülés esetén
A versenyzők a nevezéssel vállalják és megértik, hogy a versenyen való indulás esetlegesen sérülésveszéllyel járhat, ezért sem a verseny rendezője, sem helyszíne, sem látogatói nem vonhatók felelősségre esetleges sérülés, vagy a versenyen való részvétel bármilyen egyéb káros következménye esetén. A nevező csapat felkészítője vállalja, hogy tájékoztatja a csapatok minden egyes tagját erről a tényről. Ha a verseny alatt bármikor a versenyző megbetegedik, megsérül és/vagy fizikai állapota veszélybe kerül, a versenyző/csoport kísérője kötelezően felelős jelenteni a balesetet vagy betegséget a verseny szervezőinek, hogy azok mihamarabb intézkedhessenek orvosi ellátásról. A versenyző nevezésével kijelenti, hogy a verseny indulási feltételeit elolvasta, megértette és azokat magára és a csapatára nézve kötelezőnek ismeri el.

Viselkedés, egyéb tanácsok: Ha még nem vagy rutinos versenyző, kérlek, mindenképpen olvasd el a következő tanácsokat is: http://everydaylifeofabellydancer.blogspot.com/2010/01/hastancversenyre-keszulunk-cikk.html Természetesen, a cikkben leírtak nem jelentenek kötelezettséget, de nem árt az előzetes tájékozódás arról, hogy a zsűritagok mi mindenre figyelnek oda a verseny folyamán.
****
A szervezők fenntartják a jogot, hogy - megváltoztassák a versenyszabályzatot és a verseny beosztását a verseny előtt, a verseny ideje alatt bármikor, vagy töröljék a versenyt. - diszkvalifikálják a versenyzőt a verseny ideje alatt bármikor, amennyiben az megsérti a verseny szabályait, vagy a magatartása rontja az esemény, a szervezők, partnerek vagy szponzorok jó hírnevét. - a versenyzőket tudásszintjük alapján másik kategóriába helyezzék, vagy másik kategóriában pontozzák.
- A versenyzők nem támaszthatnak jogi követeléseket, kifogásokat a díjak és jutalmak kapcsán; a szervezők pedig vállalják, hogy kiosztják a szponzorok és partnerek által felajánlott összes díjat és ajándékot. - A rendezvényen történő részvétel összes költsége a résztvevőket terheli. - A nevezés visszavonható és a szervezők a nevezési díjat teljes egészében visszafizetik 2018. január 30-ig. Ezután nem áll módunkban visszafizetni a nevezési díjat semmilyen formában. Szeretettel várjuk jelentkezéseiteket, további javaslataitokat, kérdéseiteket:
mahasti_titkarsag@yahoo.com +36-70/317-80-90

Jó készülést, sikeres versenyzést, örömteli táncokat kívánunk!

Mahasti és a Szervezők
********************

A hastáncot sosem késő elkezdeni

 A hastáncot sosem késő elkezdeni

Az alábbi cikkem 2008 szeptemberében  jelent meg a www.harmonet.hu oldalon, ahol akkor tanácsadóként voltam jelen. 
Több okból emelem át ide, a blogomba is ezt a cikket:

1, Az asszonycsoport, illetve a hastánc "idős" korban téma elég régóta foglalkoztat. Itt a blogomban is találsz ebben a témában cikket, pl. itt: https://everydaylifeofabellydancer.blogspot.hu/2015/08/az-xedik-x-utan-is-van-elet-meg-hastanc.html


2, Nem szeretném, hogy valahogyan eltűnjön a linkekkel együtt, ahogy más portálokra írt cikkeim eltűntek az évek alatt. Ameddig azonban működik az oldal, addig megtalálod a cikkemet rajta ezen a linken:
https://www.harmonet.hu/szepseg-egeszseg/17501-razza-magat-aki-el-beleszerettunk-a-hastancba-(fitten-60+).html
https://harmonet.hu/szepseg-egeszseg/17486-sport,-noiseg,-eletforma:-hastanc-amit-soha-nem-keso-elkezdeni-(fitten-60+).html

3, Én is abban a korban vagyok, amikor az ifjú, 18-20 éves, gyönyörű táncosok között már "nyanyának" számítok :-))) Ami szuper, hiszen elmondhatom, hogy több évnyi színpadi és tanítási rutinnal rendelkezem, mint ahány évesek ők maguk. Másrészt örülök neki, hogy a cikkemben leírtak számomra is aktuálisak és most már valóban hiteles forrásnak számítok, ami az "asszony hastáncot" illeti. :-))) 
Ahogy múlik az idő, biztosan fogok még jelentkezni ezzel a témával is az elkövetkezendő 20-30 évben. :-)))

De addig is olvasd el a 2008-ban írt cikkemet. Kommentelj, írd meg a véleményedet, tapasztalataidat Te is (nem számít, hány éves vagy, lehetsz ifjú titán és nagymama is. A Te saját tapasztalataidra, szubjektív véleményedre és megéléseidre vagyok kíváncsi én is és az olvasó is.) 


*************************Sport, nőiség, életforma: Hastánc - amit soha nem késő elkezdeni (Fitten 60+)
A HarmoNet-es tanácsadásom kezdete óta sok 50-60 év feletti hölgy is megkeresett már azzal a kérdéssel, hogy nem túl késő-e az ő korukban nekiállni táncolni, főleg, ha nem igazán modell alkatúak. Nem válnak-e ezzel nevetségessé, illő-e ez az ő korukban, képesek lesznek-e még elsajátítani a különböző mozdulatokat, stb. Én hiszek abban, hogy a hastáncot soha nem késő elkezdeni! Minden nőnek, minden korban ajánlom a hastáncot, hiszen a hastánc (és általában a TÁNC) öröme független a kortól, a kilóktól, a testalkattól... 
Később kezdve
A kismama, a gyermek és felnőtt hastáncot felölelő cikksorozat befejező részeiben most arra a kérdésre keressük a választ, hogy mit adhat egy nőnek a hastánc 40 (50, 60, 70...) felett, miért választják az idősebb korosztály tagjai is a hastáncot. Mi motiválja őket, mi ad erőt és kitartást ehhez a nem éppen könnyen elsajátítható mozgásformához? Hogyan tanulnak, mit részesítenek előnyben, mi változik bennük a tánc hatására?

Régebben gyakran elhangzott férfiak és nők szájából is a kérdés az Asszonycsoport táncát látván: "Miért nem maradnak otthon és tisztes családanyaként ülnek a fenekükön a nevetséges magamutogatás helyett?"

De úgy tűnik, manapság változnak az idők. Sorban virágoznak fel az asszonycsoportok, és a vegyes korosztályos csoportokban is egyre több 40, 50, sőt 60 év feletti hölgy tűnik fel.
Minden kezdet nehéz?
Tapasztalataink szerint azok a hölgyek, akik 40 év felett kezdik el a hastáncot, nagyon hamar megszeretik, s nem is mondanának le róla semmi pénzért. Sokan közülük akár már 5-10 éve is kitartóan táncolnak, és többségük igen sajnálja, hogy nem volt alkalma, lehetősége, hogy már sokkal előbb táncolni kezdjen. Ezért nem is tervezik, hogy a közeljövőben abbahagyják. Hamarosan talán nálunk is megszokott lesz a 80 felett is hastáncoló "matrónák" látványa.

Miért vágunk bele?
A hölgyek motivációja 40 felett is ugyanaz, mint a fiatalabb korban:"Vonzott a táncnak egzotikuma, a zene, a mozgásvilág, a csillogó sejtelem..." - írja Melinda /40/.
Gabi /49/ pedig azt mondja, imád táncolni, de a férjének semmi érzéke a tánchoz. A hastánchoz legalább nem kell férfi - mint a legtöbb tánchoz - aki mindig az ember lábára lép.

A kezdetekről, a motivációikról így vallanak a "lányok": "Világ életemben sportoltam, versenyszerűen is, de egy idő után a család került előtérbe és háttérbe szorult a mozgás. Hiányzott valami, amit még én sem tudtam megfogalmazni. A gyerekek születése után is több mindent kipróbáltam, de valahogy nem volt az "igazi".Tartást ad belsőleg, külsőleg. A gerincemen több helyen is sérv van, nehezen mozogtam már az utóbbi időben és ez a fajta tréning jót tett, így sokkal kevesebb problémám van"/Évi, 50/.

"Nagyon - nagyon szeretek táncolni, nőies, kellemes mind táncolni, mind nézni. Tetszik a ritmusos zene, ami szinte a gyomromból indul. Mindezek mellett, talán mégis a belső kisugárzás, a test és a lélek harmóniája, szépsége fogott meg igazán. Az, amit a hastánc képvisel. A harmóniát és a nőiességet." /Kati, 42/
"Szerettem volna végre tenni valamit magamért, azért, hogy jobban nőnek érezhessem magamat. Nagyon szeretek táncolni. Régóta vonzott a hastánc, és úgy gondoltam ez fitten, fiatalosan tart, segít megőrizni a mozgékonyságomat, kíméletesen használom az izületeimet. Volt egy komoly műtétem, amit katasztrófaként éltem meg. A tánc nagyon sokat segített abban, hogy még mindig nőnek érezhessem, tarthassam magam."/Gyöngyi, 47/
"A mozgás öröme. azt hiszem. De igaziból, ahogy megy az idő (egy darabig) az ember egyre inkább érzi, hogy NŐ. legalábbis nálam így volt, és akartam valamit, ami ezt még jobban kidomborítja, elősegíti, és konzerválja." /Éva, 42/


A kitartás meghozza az eredményét
És ha már egyszer elkezdték, az a tapasztalat, hogy ezek a hölgyek sokkal kitartóbban is csinálják a hastáncot. A motiváltságuk foka sokkal nagyobb, mint fiatalabb társaiké, így az első "kudarcok" vagy nehézségek, kihívások nem tántorítják el őket.

"Szerintem aki egyszer elkezdi az nem tud már "szabadulni"tőle. Jól éreztem magam a lányok között, mai napig tartó barátságok alakultak ki."/Évi, 50/
"Alapjában véve eléggé lusta vagyok, ami a mozgást illeti, de táncolni szeretek. Egyébként többször is úgy gondoltam - főleg fellépések után -, hogy abbahagyom. Hát körülnéztem és láttam mennyi szép, fiatal, ügyes lány van körülöttem és úgy gondoltam, arra biztos nem kíváncsi senki, hogy én hogy bénázok. Azután mégis maradtam. Talán azért, mert azért többen is megdicsértek." /Judit, 47/

A kitartás talán annak is köszönhető, mert ennél a korosztálynál rendkívül látványos változásokat érhet el az oktató, és persze a tanítvány maga is, ha látja, hogy megéri az önmagára szánt többlet idő és kiadás.
  Az eredmény nem maradhat el
Az életem szebb lett az alkotás örömétől - feleli Zahra /44/ arra a kérdésre, hogy mi változott az életében. Ő már évek óta táncol, és tanít is, hogy átadhassa a körülötte élőknek mindazt a jót, amit ő maga is kapott a hastánctól.

"Minden. A programom a heti két táncórának van alárendelve már egy jó ideje. S bár az utóbbi évben meghíztam, nem élem meg katasztrófának a súlyfölösleget. Ísiászproblémáimra is kiváló gyógymód, kímélő mozgás. Úgy érzem sokkal kiegyensúlyozottabb vagyok. Az élet szép, a világ kerek." /Melinda, 40/
"Finomabb a mozgásom, csajosabb lettem, ja és az önértékelés! Tudom, mi a célom és mit akarok, tehát a magabiztosság." /Gabi, 49/
"Minden órán nagyon jól érzem magam, megváltozott a magamhoz való hozzáállásom. A fizikális állapotom "megszilárdult", jobb a tartásom, erősebb a hátam, nem fáj a derekam." /Erzsébet, 45/
"Nagyon sokat fejlődött a "nőies" oldalam, amit a korábbi években a munkám miatt eléggé elhanyagoltam." /Zsuzsa, 44/  "Belsőleg. NŐŐŐ vagyok. lendületem van. állandóan mosolygok és énekelek. és vigyorogva zsebelem be a kollégák csodáló tekintetét." /Éva, 42/ 

Külső-belső változás
Kivétel nélkül mindannyian látványos változásokról számolnak be, és arról, hogy mennyi pozitív visszajelzést kapnak családjuktól, barátaiktól, ismerőseiktől.
És ez mindjárt fel is veti a következő kérdést: kiálljak-e, kiállhatok-e a tánccal a nézők elé?
Sokak fejében azonban meg sem fordul, hogy nézők elé kiálljanak, és ez nem a koruknak, inkább a hastánchoz való hozzáállásuk következtében alakult így:

"Egyébként nem táncolok a család, férj, barátok, nézők előtt. Nem vagyok színpadellenes, több rendezvényt konferáltam. népi táncoltam. irodalmi színpados voltam. De a hastánc, az más. Az intim. az belülről tölt fel, önbizalommal, szépséggel. kiegyenesíti a derekam. sugárzóvá teszi a tekintetem. lendületessé a lépésem. széppé az alakom... és ennyi, ami jár belőle a családnak, a férjemnek, a barátaimnak. Amúgy azt gondolom, hogy 40 felett már megengedhetem magamnak, hogy ne hasson rám senki véleménye. illetve, amelyik vélemény nem egyezik az enyémmel, azt nyugodtan figyelmen kívül hagyhassam." /Éva, 42/
A 40 feletti hölgyek közül azonban sokan - legyőzve saját félelmeiket - akár a színpadra is kiállnak. Akár a többiekkel, akár szólóban, vagy versenyeken is indulnak. Hogy kielégítsék ennek a korosztálynak az igényeit is, és mégse hátránnyal induljanak a huszonéves versenyzőkkel szemben, szerencsére ma már sok versenyen van ún. "asszony" kategória is.

"Ne hallgasson senki se a környezetében élők negatív véleményére! Akinek van kedve, vágjon bele. Csak nyerhet vele, sokkal jobban fogja magát érezni, mint nő! Az nem előírás, hogy fel kell lépni ezzel a tánccal, de ha valakinek kedve van a fellépéshez, bátran merjen színpadra állni, ha a tanára is úgy ítéli meg. Nagy bátorság kell bármilyen korban a színpadra álláshoz, de semmi nincs, ami ehhez fogható. Én is álltam már színpadon és a kezdeti lámpaláz elmúltával, hatalmas és felszabadító érzés megmutatni, milyen a táncom, és milyen nő is vagyok én legbelül."/Gyöngyi, 47/

Azoknak a hölgyeknek, akik színpadon, vagy akár családtagjaik, barátaik előtt csillogtatják meg a tudásukat, nagyon sok elismerésben, dicséretben van részük. Nagyon ritka a negatív kritika, azonban elmondásaik szerint ez is inkább az irigységnek köszönhető.

"A férjem és gyermekeim kifejezetten büszkék,hogy 56 évesen még foglalkozom a nőiességemmel." /Zsuzsanna, 56/
"Van aki "hát ez is vénségére hülyült meg" jelzővel illetett. A családon belül is vegyes, de ma már elfogadják a hobbim és érdeklődve figyelik szárnybontogatásom és fejlődésem. A legnagyobb öröm számomra mindig az, amikor a fiamék eljönnek a versenyeimre és egyéb táncos lehetőségeimre. Már az megéri, amikor szünetben vagy a végén mondják, ügyes voltál! Persze, én is voltam már mélyponton a táncban, én is mondtam már, hogy abbahagyom, de mindig voltak, akik segítettek átvészelni a nehézségeket.’"/Évi, 50/
"Örülnek neki, és tetszik nekik. A gálán való fellépésemre meg kimondottan büszkék voltak. Örülök ugyan a véleményüknek, de elsősorban a saját magam öröméért csinálom." /Zsuzsa, 44/

A hastánchoz kapcsolódóan újabb hobbikat is találhatunk magunknak (dobolás, ruhatervezés-varrás, elméleti anyagban elmélyülés, kapcsolatok más országbeli hastáncosokkal, arab nyelvtanulás, stb.), egyszóval, kitágul a világ és a közös hobbi még jobban összeköti, összekovácsolja az asszonyokat.

Folytatjuk!

Mahasti
*****************
Mahasti Hastánc - Szívvel-Lélekkel
www.facebook.com/mahasti10
www.facebook.com/taneczhyvotabudapest
www.youtube.com/user/Mahasti10
www.everydaylifeofabellydancer.blogspot.com 
www.mahasti.hu 
Szívvel-Lélekkel Stúdió, Cím: Budapest, IX. kerület., Bokréta utca 12. Fszt. 2. 
06-70-317-80-90

Programok, fellépések, versenyek, zsűrizések, oktatás

2017. október 28. Lélek Labirintus - Táncszínház, fellép Mahasti és a Holdfény Lányai https://www.facebook.com/events/119633401969205
2017. november 11. Élő dobos workshop Dunaharasztiban, oktat: Mahasti és Balage https://www.facebook.com/events/301450383668124
2017. november 18-19. WS hétvége Mahastival és a Holdfény Lányaival 
2017. november 24. II. Alice Bellydance Jótékonysági Táncest https://www.facebook.com/events/215125855688977
2017. december 2-3 Bellydancer of the World, Duisburg www.leyla-jouvana.de 
2017. december 9. IV. Női Szépség és Egészség Napja https://www.facebook.com/events/342019076241334
2018. február 11. XII. Holdfény Lányai Páros és Csoportos Nemzetközi Hastáncverseny https://www.facebook.com/events/1292021220874297
2018. augusztus 17-20. Mahasti Hastánctábor, Erőmerítő Jógatábor 
https://www.facebook.com/events/497173043967822
Feliratkozás Mahasti Hastánc hírolvasó csatornájára