Párja dobszavára lejt a vegetáriánus hastáncosnő

Feliratkozás Párja dobszavára lejt a vegetáriánus hastáncosnő hírcsatorna csatornájára
Everyday life of a belly dancer
Frissítve: 1 óra 16 perc

Hastáncoktatói Mentorprogram. 2020 tavasz, karantén. Inti Malakeh

2020 júl 28 - 13:37

Hastáncoktatói Mentorprogram. 2020 tavasz, karantén.  Inti Malakeh
https://youtu.be/vzV_745gSV0


A #Hastáncoktatói #Mentorprogram hallgatóival gond nélkül átálltunk az online oktatásra, így megtartottuk az összes oktatási napot. Persze szükség volt némi átszervezésre, de a tanulás és fejlődés érdekében minden tőlük telhetőt megtettek a hallgatók és az oktatók is. Ebben a videóban is szeretnénk megmutatni, hogy otthon is lehet készülni, táncolni, tanulni. Ezt a táncot a Mentorprogram II. évfolyamos hallgatóival és a tanítványaikkal, illetve a Mahasti Hastáncstúdió tanítványaival az év végi gálán szerettük volna együtt előadni. Az Inti Malakeh már évek óta a gáláink fináléja, igazi örömtánc, ahol együtt ünnepeljük a nőiséget, és amiben mindenki együtt táncol - még a laikus nézők is. Az Élet azonban idén úgy hozta, hogy mindenki egyedül próbált, egyedül gyakorolt, egyedül készítette el a felvételt a saját otthonában, hogy ha már a gála el is maradt, nekünk megmaradjon ez a tánc emlékül. Nekünk ilyen volt 2020 tavasza.
Táncolnak: Baráth Edit, Farkas Viktória, Horváth Zsuzsa, Mészáros Mária. Aki nincs a felvételen, mert a karantén alatt éppen babázott: Nagy Renáta.

A háttérben táncol Mahasti és a 2017-es gála táncosai, nézői. Felvétel: KatlynArt https://www.facebook.com/skatlynart/


Az amatőr videókból Balás Emese készített profi felvételt:
balasemese4@gmail.com
https://www.facebook.com/emese.balas

A Hastáncoktatói Mentorprogramról itt találsz bővebb információt:

Mahasti Hastánc - Szívvel-Lélekkel
https://www.facebook.com/mahasti10
https://www.facebook.com/hastancoktatoimentorprogram/
https://www.facebook.com/taneczhyvotabudapest
https://www.youtube.com/user/Mahasti10
https://www.everydaylifeofabellydancer.blogspot.com
https://www.mahasti.hu


Készíts hastánctábor plakátot és nyerj!

2020 júl 1 - 11:47
Idén újra meghirdettük a hastánctábori plakátkészítő versenyt, amelyen akár Te is részt vehetsz! A nyeremény 5000-7500-10 000 Ft-os kedvezmény az idei táborunkba.
Ha már rutinos vagy ebben és egyből kattintanál a részletekért, akkor katt ide: Készíts tábori plakátot és NYERJ!
Július 15-ig várjuk a te pályaművedet is a Készíts tábori plakátot és Nyerj! eseménynél. Az egyetlen verseny, ahol nincs nevezési díj!
*******
Ha nem szeretsz kattintgatni, akkor itt olvasd el a leírást:
Készíts tábori plakátot és NYERJ! - idén is! FIGYELEM! A Mahasti Hastáncstúdió 2020. augusztus 20-23-ig Demjénben tartja idei HASTÁNCTÁBORÁT
Ehhez kapcsolódva újra meghirdetjük az elmúlt években is nagy sikert aratott hastánctábori plakátkészítő versenyt
„Készíts tábori plakátot és NYERJ!” címmel

VERSENYKIÍRÁS
Mi a célja? A verseny célja az, hogy elkészüljön az a plakát, - ami legjobban tükrözi a hastánctáborunk hangulatát, - ami a leginkább figyelemfelkeltő, - ami a legjobban megmutatja, mire számítsanak a tábor résztvevői - ami hatására a legtöbben szeretnének eljönni a táborunkba - ami a legtöbb embernek elnyeri a tetszését….
Éljen a kreativitás! (És persze a hastánc!) :-)))

A versenyre nevezés nagyon egyszerű:
1, Készíts egy plakátot, ami szerinted a legjobban megfelel a fentieknek.
2, Töltsd fel az eseményhez minél előbb. Ha nem megy, akkor szólj és segítünk! (Elküldheted e-mailben vagy FB üzenetben is.) Ezzel máris beneveztél és még nevezési díjat sem kell fizetned!!

A verseny lebonyolítása is rendkívül egyszerű: A feltöltött plakátokat bárki lájkolhatja és ezzel kifejezheti, hogy szerinte melyik a legjobb, legszimpatikusabb plakát, melyik felel meg szerinte leginkább a feltételeknek, a kiírásnak.
A legtöbbet lájkolt plakát lesz a nyerő, azaz a feltöltöttek közül az, amelyik a legtöbb lájkot kapja a tábori résztvevők, vagy bármely FB felhasználók részéről.
Amint feltöltöd a plakátot, már indulhat is a szavazás, tehát ha nyerni akarsz, érdemes sietned. Minél később töltöd fel a versenyművedet, annál később kezdhetik lájkolni!
A feltöltött plakátokat (linkjüket) közzétesszük a www.mahasti.hu oldalon és a https://www.facebook.com/mahasti10 oldalon is. Természetesen a résztvevők és a szavazók is megoszthatják a linkeket ismerőseikkel.

Kik nevezhetnek? Bárki nevezhet, - aki magánszemély, - érvényes profillal rendelkezik a FB-on, - aki ért egy kicsit a képszerkesztéshez, szövegszerkesztéshez, vagy van, akivel megcsináltassa - hastáncos vagy nem hastáncos - aki szeretne jönni a táborba vagy nem szeretne jönni - aki magának szeretne nyerni vagy valaki másnak - aki volt már Mahasti hastánctáborban és aki még nem volt - aki volt már bármilyen hastánctáborban vagy nem volt - aki nő vagy férfi - aki elmúlt már „annyi”, és aki nem, az is…

Mi a határidő? A versenyre nevezés határideje 2020.július 15., tehát csak alig több, mint egy hónap áll rendelkezésedre. Érdemes sietned a feltöltéssel, hogy minél előbb a nagyérdemű elé tárhasd a művedet és minél előbb szavazhassanak rád!

Mik a nyeremények?
- 10 db beérkezett pályaműig csak 1. helyezettet hirdetünk, aki 5000 Ft-os utalványt nyer a 2020-as Mahasti Hastánctáborba (másra is átruházható)
- 11-15 db beérkezett pályaműig 1. és 2. helyezettet is hirdetünk. Az 1. helyezett 7500 Ft-os, a 2. helyezett 5000 Ft-os utalványt nyer a 2020-as Mahasti Hastánctáborba (másra is átruházható).
- 16-20 db beérkezett pályaműig 1., 2. és 3. helyezettet is hirdetünk. Az 1. helyezett 10000 Ft-os, a 2. helyezett 7500 Ft-os, a 3. helyezett 5000 Ft-os utalványt nyer a 2020-as Mahasti Hastánctáborba (másra is átruházható).
- 21 db pályaműtől felfelé az 1-3. helyezetteken kívül minden nevező kap még ajándékként egy 10 000 Ft-os utalványt is, ami szabadon felhasználható a 2020-es Mahasti Hastánctáborba, workshopokra, személyre szabott selyemfátyolra, sőt, még oroszórára is, és természetesen, bárki másra is átruházható.

Kikötések: - Kérlek, a plakáthoz saját ötleteidet használd fel. - Kérlek, olyan képeket használj, amelyek felhasználásához rendelkezel a megfelelő jogokkal. Így nem fordulhat elő, hogy készítesz egy szuper plakátot, amit sokan szeretnek és lájkolnak is, de a rajta szereplő személy letiltatja.
Szabadon felhasználhatóak a következő oldalakon található képek: www.mahasti.hu http://www.facebook.com/profile.php?id=579144075 http://www.facebook.com/mahasti10 Felhasználhatsz általad vagy mások által készített régi tábori fotókat, műtermi fotókat, saját fotóidat, nem hastáncos fotókat… Kérlek, a fotó készítőjét tüntesd fel minden esetben.
NEM elbírálási szempontok a következők: - Fekete-fehér vagy színes-e a plakát - Profi vagy amatőr az alkotója - Hányan készítették (egy vagy több készítője volt) - Mahasti van-e a képen - Hastáncos van-e a képen - Mi van a képen - Van-e kép hozzá egyáltalán - Milyen a kép felbontása - a lényeg, hogy a fotó kivehető, a szöveg olvasható legyen. - Milyen szerkesztőprogrammal készült a plakát - Mennyi munka van benne... (Kit érdekel, hogy 5 perc alatt vagy 5 hét alatt készült el, ha egyszer sikere van?!)

Kalandra, kreativitásra fel! Várjuk a Te plakátodat is!
Töltsd fel a plakátodat MIELŐBB!
Jó szórakozást mind a készítőknek, mind a lájkolóknak, mind a leendő táborozóknak!
***************************
Kedves Nevező! Ha még nem jártál nálunk a táborokban, inspirációért beszélgess a korábbi résztvevőinkkel, olvasgasd a korábbi beszámolókat: https://everydaylifeofabellydancer.blogspot.com/p/hastanctabor-infok.html
vagy egyszerűen csak az idei táborunk beharangozóját: http://everydaylifeofabellydancer.blogspot.com/2020/05/mahasti-hastanctabor-eromerito.html Megnézheted ezeken a linkeken azt is, hogy a korábbi években milyen zseniális és kreatív művekkel leptek meg mindenkit a nevezők: https://www.facebook.com/events/305164773272723/ https://www.facebook.com/events/148466218678897/ https://www.facebook.com/events/1454839301493393/

Az idei első pályamű már beérkezett, nézd meg és szavazz, ha tetszik: https://www.facebook.com/events/873604256483707/
Nagyon jó szórakozást, kreatív, örömteli alkotást kívánok!
Mahasti


************ Mahasti Hastánc - Szívvel-Lélekkel https://www.facebook.com/mahasti10 https://www.facebook.com/hastancoktatoimentorprogram/ https://www.facebook.com/taneczhyvotabudapest https://www.youtube.com/user/Mahasti10 https://www.everydaylifeofabellydancer.blogspot.com https://www.mahasti.hu
Szívvel-Lélekkel Stúdió, Cím: Budapest, IX. kerület., Bokréta utca 12. Fszt. 2.

Mahasti Hastánctábor, Erőmerítő Jógatábor 2020

2020 máj 25 - 10:46
Hastánctábor, jógatábor 2020 ... tábor hastáncos és nem hastáncos NŐK-nek.
Persze, ha éppen baromira nem érzed magadban a nőiséget, és úgy érzed, pont most csappantak meg a női energiáid.... akkor is eljöhetsz. Sőt!!! Itt majd helyére kerül minden. :-)
Olvasd el, és figyeld a blogot továbbra is, mert hamarosan elindul újra a tábori plakát készítő verseny az értékes nyereményekért!
********


         ♥
Szeretettel várunk a Mahasti Hastáncstúdió
HASTÁNCTÁBORÁBA 2020. augusztus 20-23-ig új helyünkön, a festői szépségű Demjénben

Vajon neked szól ez a tábor? Győződj meg róla, mielőtt tovább olvasnál.  Jelöld meg magadnak azokat a válaszokat, amelyekkel egyetértesz, amelyek igazak lehetnek Rád (több válasz is lehetséges)
Te miért mész idén (is) hastánctáborba?
 • a jó hangulat miatt
 • a jó társaság miatt
 • a közös érdeklődés miatt
 • a nyaralás miatt
 • aktív pihenés miatt
 • szép környezet miatt
 • hogy fejlődjek a táncban
 • hogy többfajta stílust megismerjek
 • hogy több oktatót megismerjek
 • az intenzív tánctanulás miatt
 • új táncos impulzusok miatt
 • a jó levegő miatt
 • az élő dob miatt
 • végre valami más, de mégis ugyanaz
 • barátnőm (családtagom, gyerekem, anyukám...) is jön
 • a tanárom javasolta
 • akik már voltak, azok javasolták
 • eddig mindig jó volt, idén is biztosan az lesz
 • eddig még nem voltam, most kipróbálom, vonz az újdonság
 • az oktatómmal együtt nyaralni
 • másik oktatóval együtt nyaralni
 • így akarok megismerkedni a hastánccal, mert csak most kezdem
 • mert kezdőként is mehetek
 • mert haladóként is mehetek
 • mert kezdők és haladók együtt vannak
 • a jó kaják miatt
 • mert jógázni is lehet
 • igazából a kiegészítő programok miatt megyek
 • fogyni szeretnék a sok tánccal
 • hátha lesznek pasik is...:-)


Ha legalább 4 választ megjelöltél, akkor biztos, hogy idén nyáron köztünk a helyed! Ha 4-nél kevesebb igen válaszod van, akkor meg pláne gyere el! :-)
Ráadásul, ha velünk is megosztod a válaszaidat, akkor segíted a mi munkánkat is, hogy évről évre jobb, színvonalasabb táborokkal várjunk téged, titeket, és olyan tábort szervezzünk, amire a leginkább vágysz. Ezért a segítségedet egy apró ajándékkal köszönjük meg! Hogy mivel, az legyen meglepi!  Küldd el a válaszodat, válaszaidat, véleményedet, és automatikusan küldjük neked az ajándékot!
Most már biztos, hogy érdemes tovább olvasnod!  Nézd meg, mit kérdeztek mások! Ha már most biztos vagy benne, hogy velünk tartasz, akkor ne is olvass tovább, úgyis tömény és nagyon hosszú. :-) Csak töltsd jelentkezz bármelyik elérhetőségemen és már kész is. Hamarosan jelentkezünk.
Ha még tétovázol, akkor olvass tovább és nézd meg, mennyi mindennel várunk az ellazító és nagyon fárasztó táncórákon kívül.Mit fogunk csinálni? Nem lesz uncsi a sok hastánc?
Elsősorban hastáncolunk, mivel hastánctáborról van szó.  Az órarendünk naponta minimum 5 különböző szintű és stílusú hastáncórából áll. Pihenésképpen némi elmélet is lesz… Lesznek egyéb lazulós, kötetlen programok napközben és esténként is: ismerkedési est, záró est, közös játék, kirándulás, transztánc, örömtánc, dobolás, játékok... Az eddig megszerzett tudásodat megcsillanthatod a nyitóbulin, a záróbulin és az egyéb 
spontán bulikon is. :-) Az oktatás több csoportban zajlik, teljesen kezdőtől a haladó szintig (bármelyik csoporthoz csatlakozhatsz a tudásszintedtől függetlenül). Ráadásul a Sütő Marcsi által vezetett jógatábor programjain is részt vehetsz, ahol a jógán kívül van meditáció, művészetterápia és egyéb foglalkozások is.   A jó ételek, a jó társaság, a jó tánc - mind garantált! :-))) 
További programokhoz és kérdésekhez olvass tovább, és ha csatlakoznál hozzánk, itt jelentkezhetsz: mahasti_titkarsag@yahoo.com

Teljesen kezdők is jöhetnek? Nem lesz ciki a sok profi táncos között az én bénázásom? Igen, teljesen kezdőként is jöhetsz. Más kezdők is lesznek rajtad kívül, az oktatók külön odafigyelnek rátok, és a haladóbbak is szívesen segítenek túllendülni az esetleges kezdeti nehézségeken. Ráadásul teljesen kezdőként egy hastánctáborban tudod a leggyorsabban és legintenzívebben elsajátítani az alapokat!


Ki fog tanítani? Az órákat Mahasti tartja. Vendégoktatónk Halka Tytykalová Szlovákiából, aki a workshopjait online fogja megtartani a táborlakók számára. (Ha változnak a járványügyi korlátozások Szlovákiában, akkor reméljük, hogy Halka személyesen tud majd csatlakozni hozzánk.)
Halka tüneményes, kedves, türelmes és rutinos oktató, zseniális táncos, aki elsősorban klasszikus és folklór stílusokat tanít. Ugyanakkor a Holdfény Lányai Páros és Csoportos Nemzetközi táncversenyek zsűritagjaként már többször megcsodálhattuk fúziós táncait is. Mahasti személyes kedvence ez a tánca volt: https://www.youtube.com/watch?v=BWI3qTo5Dd8&list=PLV7Mwjfwinu81EnTypCrnPQgYppTuzrGr&index=5&t=0s
Halka a táborozóink részére vidám, szórakoztató, könnyen megtanulható és közönségbarát koreográfiákkal készül. 
Konkrétan mit tanulunk? Koreográfiákat? Igen, azokat IS. Megismerkedünk néhány izgalmas tánceszközzel, és lesz egy vidám csoportos dobszólónk is. Élő dobra is fogunk táncolni. Biztosan lesz némi meglepetés a már haladók számára is… Szóval, unatkozni idén sem fogunk.  A tábor részletes órarendje és programja augusztusban kerül fel a hírlevélre  - http://www.mahasti.hu/content/klub,  a honlapra – www.mahasti.hu és a FB oldalra - https://www.facebook.com/mahasti10/

Nincsen se ruhám, se tánceszközeim… Ez nem jelent akadályt! :-) Vedd fel velem a kapcsolatot, és segítek kölcsön ruhát, kölcsön eszközöket és akár kölcsön hangszereket vagy darbukát szerezni még a tábor előtt. Abban is tudok tanácsot adni, hogy hol tudod a kezdő készletedet kedvező áron beszerezni. Írj még ma a mahasti_titkarsag@yahoo.com címre!

Vendéget, férjet, családtagot is hozhatok? Ők nem táncolnak. A tábor középpontjában az intenzív hastánctanulás áll, de természetesen elhozhatod a barátodat, férjedet, gyerekeidet, anyukádat, nagymamádat, anyósodat is. Miközben táncolsz, családtagjaid sem fognak unatkozni. Demjénben és környékén számtalan élménylehetőség vár kicsit és nagyot: a közelben található Eger, a Szalajka völgy, gyógyfürdők és hegyek. 
A környékről a következő posztban találod az információkat.
 A hastánc és a jóga mellett (nem helyett! :-)))) talán még neked is jut időd arra, hogy ellátogass velük ezekre a helyekre.
A gyerekemet (anyukámat, kolléganőmet….) is hozom, de ő még nem tudja, hogy táncolna e. Rendben, ezt akkor majd helyben eldönti. Több lehetőségből választhattok: - a vendégeknek szóló kedvezményes árat fizetitek a számára, és ha úgy dönt, hogy benéz egy-egy órára, akkor óradíjat is fizethet, vagy járhat a te hastánc bérleteddel. - Ha a teljes kurzust befizeti, akkor a vendég árat helyben is kiegészíthetitek a résztvevőknek szóló árra.  Kérlek, vedd figyelembe, hogy idén a táborhelyeink korlátozottak, összesen 23 fős lesz a tábor. Érdemes mielőbb jelentkezned, mert a helyek fele már foglalt.


Én még nem jártam egyik oktatótokhoz sem. Mahastit is csak névről ismerem, Halka-t meg meg sem értem majd. Ezért bizonytalan vagyok… Egyik sem jelent gondot! Nem baj, ha eddig teljesen más stílust táncoltál, ha másik oktatóhoz jártál és most csak kipróbálnád, hogy milyen nálunk a hangulat, hogy zajlik az oktatás, miket tanítunk.
Halka óráin pedig Mahasti is részt vesz és tolmácsol, ha szükséges. 


A táborban kockázat nélkül kipróbálhatod mindezeket! Ugyanis a részvételed még nem kötelez semmire, nem kell utána hozzánk járnod! (De ha szeretnél, később csatlakozhatsz hozzánk és fel is léphetsz velünk.) SŐT! Ha nem tetszik a tábor, elégedetlen vagy a színvonallal, akkor visszatérítjük a tábor teljes árát!!!
Ha úgy érzed, ez jól hangzik, és érdemes már most csatlakozni hozzánk, akkor jelentkezz a mahasti_titkarsag@yahoo.com címen!
És persze olvass tovább a részletekért, amelyeket a www.mahasti.hu oldalon és a tábori FB eseménynél is megtalálsz: https://www.facebook.com/events/2488415498088114 


Lesznek más jellegű programok is? Azok is ingyenesek? Igen, lesz meditáció, élő dobos transzhastánc, vagy akár transzlégzés is.  Ismerkedünk a mátrix energetikai transzformációval és az erőmerítő tréning technikáival is. És a kihagyhatatlan csillámtetoválásra is számíthatsz, így hozhatod a saját készletedet is, ha van.  A tábor egész ideje alatt részt vehetsz külön díjazás fejében magánórákon bármelyik oktatónál, ha valamilyen speciális témában lenne szükséged pár biztatóra szóra és gyakorlati trükkre.  

A tábor végén közös koncertet és műsort adunk! Lesz darbuka oktatás is, amire szintén érdemes előre bejelentkezni. Ha szeretnél dobolni, elmélyedni a hastáncos alapritmusokban, akkor kérlek, jelezd előre, hogy van e már darbukád, vagy hozzunk a számodra. A darbuka órákat Haasz Balázs tartja. 
Tehát továbbra is megmaradnak a már szokásos és jól bevált programjaink (lásd az elején), és lesznek újítások is.
legnagyobb és legjobb hírünk az, hogy ugyanebben az időpontban jógatábor is lesz ugyanitt, Sütő Marcsi vezetésévelwww.eromerito.hu

Marcsi a Mahasti Hastánctábor regisztrált résztvevőinek ingyenes részvételi lehetőséget biztosít a jógaórákon (napi min. 3 óra!). És mivel ezek nem esnek egybe a hastáncórák időpontjával, ez külön jó hír, hiszen így a hastáncból sem maradsz ki! Így a hastánctábor alatt megismerkedhetsz az Erőmerítő jógával, egészen az alapoktól, és más jógamozdulatokba is belekóstolhatsz! Mivel Marcsi masszőr, tréner és coach is, a jógán kívül a tábor alatt és után is bejelentkezhettek hozzá shiatsu masszázsra, mátrix kezelésre és life coachingra is (erről bővebben a táborban). Ráadásul a tábor ideje alatt különleges kedvezménnyel vehető igénybe mindegyik (ezekről a szolgáltatásokról és áraikról Marcsi honlapján találsz információkat). Marcsi biztosan mesél majd az erőmerítő tréningjéről is (annyi tánc után úgyis ránk fér majd az erőmerítés...) :-)
Mátrix élménybemutatót is tartunk, hogy azonnali jobbulások történjenek az életünkben. :-) 

Mit kell hozni? Ne felejtsd el elhozni a gyakorló ruhádat és papucsot/cipőt a tánchoz (az esetleges a szabadtéri órákhoz is jó, ha készülsz) Jó, ha Nálad van a fellépő ruhád, a kedvenc zenéid és az összes tánceszközöd (legyezőfátyol, bot, kard, fátyol, kézcsengő, csörgődob stb.) is (hátha hirtelen felindulásból egyszer csak fellépsz....).
Ha a jógaórákon is részt veszel, hozz ehhez polifoamot, takarót, kényelmes ruhát.
Ha van már darbukád, hozd el azt is! Ha még nincs, de szeretnél részt venni a dobórákon, akkor szólj, és adunk kölcsön. Elhozhatod a saját vízipipádat és hozzá a kedvenc dohányodat is, ha van! :-)
A szabadtéri programokhoz, napozáshoz is hozz magaddal polifoamot, takarót, kényelmes, melegebb ruhát, szúnyogriasztót stb...
Ha bármilyen ruhád, tánceszközöd hiányzik még, akkor szólj, és adunk kölcsön!

Milyen a szállás? Lesz valami szobabeosztás vagy magunk választjuk a hálótársainkat?
Ha többen jöttök, vagy ismerőseid, barátnőid, csoporttársaid is jönnek, akkor lehet, hogy egy szobában szeretnétek aludni. Kérlek, ezt előre jelezd, és úgy foglalunk a számotokra szobát. Az elhelyezés 2 (maximum 3) ágyas, fürdőszobás (zuhanyzós) szobákban van. Helyszínünk az idei évtől a demjéni Rózsapark Vendégház, mesés környezettel. A Vendégházról itt olvashatsz bővebben: 
A két hangulatos faház mind a 12 szobája ránk vár, csak a miénk lesz a hely! 
Ez azonban azt is jelenti, hogy a létszámunk idén korlátozott, tehát kb. 234 főt tudunk fogadni  a két táborban összesen.  


Ilyen a pihenőhangulat a Mahasti Hastánctáborban


Hol leszünk pontosan? A cím: Demjén, Rózsapark Vendégház  A táncórákat a Vendégház rendezvénytermében, illetve lehetőség szerint a szabadban tartjuk. 

Ilyen a kajahangulat a Mahasti Hastánctáborban
Milyen lesz a kaja? Nem valami menza koszt, ugye?
Igen, a kiszáradt, mosogatóvíz szagú rizibizi + rágós rántott hús kombinációt elfelejtheted, mi biztosan nem adunk ilyet. :-)))  A táborban teljes ellátással, napi háromszori étkezéssel várunk. Svédasztalos, bőséges reggelivel kezdünk minden reggelt, este meleg vacsorával készülnek a szállásadóink.  A 10 000 nm-es parkban tervezünk bográcsozást/grillezést is. A vendégházak közös helységeiben minden emeleten jól felszerelt konyha vár vízforralóval, kávéfőzővel, evőeszközökkel, így napközben is bármikor megpihenhetsz egy bögre kávé vagy tea mellett. 

A részvételi díj magában foglalja a napi háromszori étkezést is. Ha az étkezésednél speciális dolgokat is figyelembe kell venni (lisztérzékenység, 
tejérzékenység, allergia, stb.), kérlek, ezt is jelezd!
Természetesen, vegetáriánus étkezés IS lesz, ahogy szoktuk.
Mennyibe kerül az egész? És persze az is érdekel, hogy vannak e kedvezmények?
felnőtteknek szóló teljes részvételi díj 81 000 Ft. Ez az ár az utazáson kívül MINDEN KÖLTSÉGET tartalmaz.
És igen, vannak költségcsökkentő kedvezmények idén is!!
1, Ha sietsz a befizetéssel és július 30-ig befizeted a teljes összeget, akkor máris 7 500 Ft kedvezményt kapsz, azaz CSAK 71 000 Ft-ba kerül számodra a tábor!
2, Igen, részletfizetés is lehetséges, ráadásul bármilyen beosztással, bármilyen részletben fizethetsz. Ha ezt szeretnéd egyeztetni, akkor is a mahasti_titkarsag@yahoo.com címre írj.
3, Családtagoknak, hozzátartozóknak (akik nem vesznek részt az órákon) és 15 év alatti gyermekeknek csak 51 000 Ft-ba kerül a tábor. 

Még egyszer tehát:  A részvételi díj magában foglalja - a szállást, - a napi háromszori étkezést, - a hastáncórákon való részvételt, az oktatás díját
- a darbuka oktatás díját
- a jóga foglalkozásokon való részvételt - a közös programokon (estek, bemutatók stb.) való részvételt - a tábor végi meglepit.
Az utazás pedig egyénileg történik. Telekocsi szervezésében segítünk, és ez ügyben akár közvetlenül a levelezési listára is írhatsz!
Végül még egy nagyon fontos információ: Az előleg – 37 000 Ft – befizetésének határideje is július 30.
Oké! Én már biztosan ott leszek és élvezem a nyarat! Máris jelentkezem! 

És ha nem akarok ott lakni, de az órákra bejárnék? Akkor is mehetek táncolni? Természetesen akkor is örömmel látunk! Ha nem tudsz eljönni a tábor teljes idejére, akkor lehetőséged van a napi díjfizetésre is. A környéken lakó tanulóink kérésére az órák a Mahasti Hastáncstúdió szokásos óradíjaival, bérleteivel is látogathatóak. Alkalmanként jönnek így páran és nagyon jól működik ez is. De szerintem érdemesebb inkább velünk lakni és velünk bulizni, étkezni, a közös programokon részt venni egész nap. Így biztosan nem maradsz ki a remek hangulatból, a feltöltődésből! Érzelmileg, testileg-lelkileg biztosan többet profitálsz így a táborból, ráadásul anyagilag is jobban jársz, ha az óradíjakat nézzük.
És ha befizetek valamennyi előleget, vagy a teljes összeget, és mégsem tudok eljönni? Akkor elbuktam a pénzt? Mert azt nem szeretném… Természetesen, senki nem szeretne anyagilag rosszul járni, és mi sem szeretnénk a táborra ráfizetni. Az sem lenne jó, ha valaki rossz szájízzel emlegetné a Mahasti Hastáncstúdiót. A szállás díját és az étkezést azonban előre ki kell fizetnünk nekünk is. Ezért alakítottuk ki így a lemondási feltételeket: - Július 30-ig való lemondás esetén a teljes részvételi díjat visszafizetjük. - Kezdéstől számított egy héten belüli lemondás esetén a részvételi díj 50% -át visszafizetjük. - Kezdéstől számított 48 órán belüli lemondás esetén a részvételi díjat sajnos már nem áll módunkban visszatéríteni. Azonban szeretnénk, ha a pénzt nem veszítenéd el, ezért még ekkor is két választás áll előtted:  1, A befizetett összeget átruházhatod másik személyre is;  2, A befizetett összeg 50%-át lejárhatod a Mahasti Hastáncstúdióban (akár órarend szerinti órán, akár workshopon is)
Ha a járványügyi helyzet miatt újból korlátozások lesznek és nem tudjuk megtartani a tábport, akkor természetesen minden résztvevőnek visszafizetjük a tábor díját.

A megértésedet köszönjük!
Rendben. És hogyan tudok befizetni? A táborra (és az összes kurzusunkra, programunkra is) a Stúdió bármelyik oktatójánál befizethetsz, vagy utalhatod is. A jelentkezésedkor kérlek, írd meg azt is, hogy melyik megoldás számodra a legmegfelelőbb. Ezt a JELENTKEZÉSI LAPON is megírhatod nekünk:  https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScn3FMN_V3W8yH9C1VJIRYMSrJvqTT3vu1CRY0tUnC-J4P-vg/viewform
Ha bármilyen további kérdésed felmerülne a tábor vagy a hastáncoktatás kapcsán, hívj bátran a 06-70-317-80-90-es számon /Mahasti/, vagy írj a mahasti_titkarsag@yahoo.com címre.
A tábor részleteiről, legfrissebb híreiről tájékozódhatsz a www.mahasti.hu oldalon a hírlevelünkön keresztül: http://www.mahasti.hu/content/klub  a FB eseménynél: https://www.facebook.com/events/322130058443647/


Ilyen szeretettel várunk a Mahasti Hastánctáborba
Szeretettel várunk!
Akkor is, ha már haladó vagy… Hogy nyáron se kelljen abbahagynod kedvenc táncodat. És akkor is, ha még csak kacérkodsz a hastánc gondolatával, hiszen ez egy remek alkalom arra, hogy elkezdd, és társakra, barátokra találj.

Végül pedig fogadd szeretettel ezt a verset, amely kifejezi azt, hogy számomra milyen a hastánc. Remélem, hogy hasonló közös élményekben lesz részünk idén is!


Ma éjjel táncoltunk magunkban a csillagos ébenfekete égboltnak, a semmiből felfénylő madaraknak, a keringő Psziché-pillangóknak, a mély, sötét éj-tengernek, a nagy, halvány bíbor Teleholdnak.
Utána már csak ülni vágytunk a puha parti homokban. A tánc öröme elvezethet a boldogság extázisához, de a beteljesedéshez már önmagamban kell nyugodnom a mozdulatlan pillanatban.
/Vörös Ákos: Kozmikus tánc/


Végül pedig nézz bele a korábbi táborokba itt: https://everydaylifeofabellydancer.blogspot.hu/2017/07/mindenegyben-blogban-taborinfok.html 

Hastánc online és offline

2020 máj 22 - 19:48

Mahasti Hastánc - Szívvel-Lélekkel. Online is.
Így látták az órákat a résztvevők. 
Csodálatosan telt nekünk a karantén időszaka (is). 
Legalábbis azoknak, akik folytatták a tanulást és online is eljártak a hastánc órákra.  :-) 
Köszönöm a drága tanítványaimnak a kitartást, a türelmet, a lelkesedést! 
Remélem, hogy a hastánc óráink is hozzájárultak ahhoz, hogy könnyebben, vidámabban bírjuk ezt a nehéz időszakot. 

Ettől a héttől már offline is látogathatóak a hastánc óráink a Szívvel-Lélekkel Stúdióban. 
Ez már önmagában szuper hír! 
De van lehet ezt fokozni! 
Ugyanis megmaradnak az online órák is, és egy jó darabig, ameddig igény van rá, egyidejűleg fogom tartani az óráimat online és és offline módon is. 


Van, akinek nem jött be ez az online tanulás dolog, ami teljesen normális. 
Ha te is közéjük tartozol, akkor tudd, hogy nem vagy egyedül ezzel. Sokan osztották meg az érzéseiket, tapasztalataikat az online hastánc oktatásról. Lásd például  ezt a bejegyzést, amiben össze is foglaltuk a visszajelzéseiteket. 
Ha te sem szereted az online órákat, akkor gyere és találkozzunk végre személyesen, hastáncoljunk együtt! 

Ha azok közé tartozol, akik szívesen járnak online is hastáncolni, vagy számodra is csodás lehetőségeket kínált ez az időszak és így szeretnéd folytatni továbbra is a tanulást, akkor pedig az online óráimon várlak szeretettel továbbra is! 

Akárhogyan is hastáncolsz, nagyon sok boldogságot, örömet hozzá. 
És persze kitartást, lelkesedést, időt, energiát.... :-))) 
A lényeg, hogy megtaláld a hastánc bármelyik műfajában önmagadat és boldogan, felszabadultan éld meg a nőiségedet!

Mahasti 

Mi így táncoltunk és találkoztunk mostanság. :-)))
A képek a hastánc óráink nyitó- és zárókörein készültek. 
Elérhetőségek: 
Mahasti Hastánc - Szívvel-Lélekkel
https://www.facebook.com/mahasti10
https://www.facebook.com/hastancoktatoimentorprogram/
https://www.facebook.com/taneczhyvotabudapest
https://www.youtube.com/user/Mahasti10
https://www.everydaylifeofabellydancer.blogspot.com
https://www.mahasti.hu
Szívvel-Lélekkel Stúdió,  Cím: Budapest, IX. kerület., Bokréta utca 12. Fszt. 2. 

Felmérés eredménye az online hastánctanulásról

2020 máj 7 - 17:13
Nemrégiben rövid felmérést készítettünk arról, hogy mekkora igény van az online hastánctanulásra, tanfolyamokra, mi motiválja a táncosokat, milyen eszközöket használnak, mik a nehézségeik, kihívásaik az újonnan kialakult helyzetben. 
Ebben a cikkben kielemeztük és összefoglaltuk a válaszokat, amiket az online hastánctanulással kapcsolatban közzétett kérdőívünkre adtatok.  Ezúton is szeretném megköszönni mindenkinek, aki kitöltötte a kérdőívet! 


Nagyon hasznos és tanulságos dolgokra sikerült így rálátnunk, így megosztom most veletek is az elemzést. 

1, Mikor legyen az online óra? 
A válaszadóink többsége örül a lehetőségnek, hogy utólag is meg tudja nézni az óráinkat - 36%-uknak mindegy, hogy melyik időpontban van az óra, mert utólag a felvételről nézik meg.  A hétköznap délutánt 18% részesíti előnyben, a hétköznap délelőttöt vagy az estét 14%. A további válaszok e szerint a megoszlás szerint alakultak:
Felmérés az online hastánc tanulásról - 2020 április
www.mahasti.hu  2, Arra a kérdésre, hogy „Miért hastáncolsz a karantén ideje alatt?”   a válaszadók 39%-a azt a választ adta, hogy már eddig is járt az órákra, így most folytatja.  Persze vannak olyanok is, akik az online lehetőség miatt vágtak bele a hastáncórákba, és nagyon örülnek ennek a lehetőségnek.
Az alábbiak szerint alakult a válaszok megoszlása:

Felmérés az online hastánc tanulásról - 2020 április
www.mahasti.hu


 3, Milyen típusú órák?  A továbbiakban megkérdeztük a kérdőív kitöltőit arról is, hogy milyen típusú órákra szeretnének járni.  Van, aki a heti rendszerességű órákat részesíti előnyben, sőt, 31% akár többször is jár hetente.  Tematikus workshopokat is választanának: kezdőn a válaszadók 13%-a, szintfüggetlen workshopon a válaszadók 17%-a venne részt.
Ha te is közéjük tartozol, akkor jelentkezz Liza május 11-17-ig tartó online núbiai tánc kurzusára itt: https://www.facebook.com/events/1002984223506688/ 
A válaszok alakulását az alábbi diagramon szemléltetem:

Felmérés az online hastánc tanulásról - 2020 április
www.mahasti.hu

4, Arra is kíváncsiak voltunk, hogy hogyan viselik az emberek az önkéntes otthon maradást/karantént, és hogy mi hiányzik a legjobban a kitöltőknek a tánc kapcsán
Ez is érdekesen alakult: Felmérés az online hastánc tanulásról - 2020 április
www.mahasti.hu

Egyértelműen látszik, hogy a legtöbb válaszadónak minden együtt hiányzik, tehát a mozgás, a fizikai találkozás a csoporttársakkal, a tanár energiája, a tanulás, a rendszeresség és a csoportja is. Számomra itt az volt az érdekes, hogy a rendszerességet és a kimozdulást, otthonról eljárást egyik válaszadónk sem jelölte meg.   

5, A többi kérdésünkre ezeket válaszoltátok: 
Az órákhoz a legkedveltebb online felület a kitöltők között a facebook, illetve sokaknak mindegy, mert azt használják, amit a tanár mond. Természetesen akadtak olyanok is, akiknek mindegy, hogy milyen felületen van az óra, legyen az zoom, skype vagy messenger, mindegyikhez értenek. J

Örömmel tájékoztatlak titeket arról is, hogy a válaszadóink nagy százaléka szívesen részt vesz egy online partyn a stúdióban, így ezt már meg is szerveztük a számotokra: találkozzunk május 15-én, pénteken 18 órakor! Részleteket a www.facebook.com/mahasti10 oldalon találsz. 
Felmérés az online hastánc tanulásról - 2020 április
www.mahasti.hu6, A kitöltők a kifejtendő kérdéseknél megosztották velem, hogy milyen nehézségeik vannak az online tanulással kapcsolatban.  A legnagyobb gondot a család okozza,  utána a térbeli igazodás a koreográfiánál,  de volt, akinek az otthoni környezet a zavaró (kicsi hely, tükör hiány stb.).  Ezek nagyon fontos visszajelzések és köszönöm, hogy megosztottátok. 
Dolgozunk azon, hogy a lehető legkönnyebb legyen számotokra a tanulás, és megoldjuk a térbeli tájékozódás problémáit is. A tükrözés miatt extra videókat is és segédeszközöket használunk, hogy könnyebb legyen a helymeghatározás és az irányok érzékelése.  Lásd a fotókon az egyik Mahasti féle megoldást a nagy J és B betűkkel. :-))) 
Felmérés az online hastánc tanulásról - 2020 április
www.mahasti.hu
Felmérés az online hastánc tanulásról - 2020 április
www.mahasti.hu
Még egyszer köszönjük, hogy megosztottad te is a véleményedet!  Kommentelj itt, üzenj nekünk bátran! 

Számít a véleményed és fontos a számunkra!
Mahasti

****************************
Elérhetőségek:  Mahasti Hastánc - Szívvel-Lélekkel
https://www.facebook.com/mahasti10
https://www.facebook.com/hastancoktatoimentorprogram/
https://www.facebook.com/taneczhyvotabudapest
https://www.youtube.com/user/Mahasti10
https://www.everydaylifeofabellydancer.blogspot.com
https://www.mahasti.hu
Szívvel-Lélekkel Stúdió,  Cím: Budapest, IX. kerület., Bokréta utca 12. Fszt. 2.