Párja dobszavára lejt a vegetáriánus hastáncosnő

Feliratkozás Párja dobszavára lejt a vegetáriánus hastáncosnő hírcsatorna csatornájára
Everyday life of a belly dancer
Frissítve: 20 perc 26 másodperc

Júniusi hastáncos programok a Szívvel-Lélekkel Stúdióban

2021 jún 4 - 18:31

 

Végre itt a nyár és szuper programokkal várunk Titeket! Nézd meg a júniusi programjaikat:

Mahasti Hastánc - Szívvel-Lélekkel


2021. június 5-6. Hastáncoktatói Mentorprogram 7. oktatási hétvége a II. évfolyamnak.

SZOMBAT

Hastánc és spiritualitás – 1 nap Amirával

https://www.facebook.com/events/319151869472243/

VASÁRNAP Hastánc a gyakorlatban, koreográfiakészítés. Oktat: Mahasti. (zártkörű)


2021. június 12. Darbuka óra és örömdobolás kezdőknek, laikusoknak, zenészeknek, hastáncosoknak, ritmusbarátoknak

https://www.facebook.com/events/463114038326587/

2021. június 12. Élődobos hastánc - elmélet és gyakorlat

https://www.facebook.com/events/474361837180246

2021. június 12. TranszHastánc, FreedomDance, DarbukaJam

https://www.facebook.com/events/40749834025633242021. június 26-27. Hastáncoktatói Mentorprogram VIZSGA HÉTVÉGE az I. és a II. évfolyamnak. (Zártkörű)


**************


Elérhetőségek: 

 Mahasti Hastánc - Szívvel-Lélekkel

https://www.facebook.com/mahasti10

https://www.facebook.com/hastancoktatoimentorprogram/

https://www.facebook.com/taneczhyvotabudapest

https://www.youtube.com/user/Mahasti10

https://www.everydaylifeofabellydancer.blogspot.com

https://www.mahasti.hu


Szívvel-Lélekkel Stúdió, 

Cím: Budapest, IX. kerület., Bokréta utca 12. Fszt. 2. 


Online hastánc, offline hastánc, hibrid hastánc - hastánc minden módon

2021 jún 4 - 18:27
Így tanulunk hibrid módon, amikor a csoport egy része offline, másik része online vesz részt az órán. Ugye, hogy minden megoldható?! Elárulom, hogy még a formációkat is tudtuk hibrid módon gyakorolni! #onlinehastánc #hibridhastánc
Mahasti hastánc - Szívvel-Lélekkel 


Elérhetőségek: 

 

Mahasti Hastánc - Szívvel-Lélekkel
https://www.facebook.com/mahasti10
https://www.facebook.com/hastancoktatoimentorprogram/
https://www.facebook.com/taneczhyvotabudapest
https://www.youtube.com/user/Mahasti10
https://www.everydaylifeofabellydancer.blogspot.com
https://www.mahasti.hu
Szívvel-Lélekkel Stúdió, 

Cím: Budapest, IX. kerület., Bokréta utca 12. Fszt. 2. 

Hastáncoktatói Mentorprogram I. évfolyam 1. félév utolsó hétvége

2021 jún 4 - 18:15

 

Hastáncoktatói Mentorprogram, a 2021-es évfolyamból
Kulcsár Edina, Madarász Dominika, Bene Andrea és Mahasti 

És újabb izgalmas, mozgalmas és nagyon tömény hétvégéről számolhatok be nektek. Őrülten fárasztó volt, de minden perce megérte!

A #Hastáncoktatói #Mentorprogram I. évfolyamos hallgatóinak a félév utolsó hétvégéje volt ez. A csúcson hagytuk abba a félévet!

Online hastánc óra – szubjektív élménybeszámoló Orosz Orsi tollából

2021 jún 4 - 17:50

 Online hastánc óra – szubjektív élménybeszámoló Orosz Orsi tollából


Hastáncórai hangulat online
www.mahasti.hu


Délután öt óra, húha, mindjárt kezdünk, dejódejó, de még gyorsan biztosan belefér, ha bedobok egy mosást, a mosógép okos, ha néha vissza is dumál, de teszi a dolgát nélkülem is.  A mosogatógép szintén. Utóbbi tuti, hogy nő, elábrándozik olykor, meg amúgy is csajos, mindegy, halad ő is, magától. Áldom az eszem, hogy a vacsora már rég kész, talán egy gyors muffin még összedobható…. Liszttojáscukorkakaó…., na meg sütőpor, csak semmi ízturbózás, persze, hogy nincs körte, jó az alma is, kis csokidarabkák… .Ajjaj, vissza kellene hívnom x-et és y-ont, de majd táncóra után. „Anyaaaaa, nem baj, ha még kicsit beszélek Petivel?” Nem, nem, minden lecke kész, a francba, az angolt nem adtuk be. Gyorsan lisztes kézzel tankönyv elő, nézzük azt a have got-ot, gyorsan (gyorsan? fél óra cirkusz….mostnemérekrá-éppbeszélek-úgyistudomazngolt-deakkorisvanlecke-jómajdutána-miutánhiszeste lesz----áááá, tiszta tojás és liszt lett a füzet, gyors maszatolás, jóvanazúgy) letudjuk. Opsz, mailekre referálni, mert azok jönnek, folyamatosan. Nem referálni, mert idő. Megvár. A kutya evett. Ezredszer ma. Makacs példány, őt így szeretjük, reménytelen eset, táncolni ő nem fog úgyse. Végül is a papucsállatka is életben van, egy agysejttel, morfondírozok… .Erről eszembe jut,  hogy elfeledtem felhívni a kutyakozmetikus csajt, teló, talán fel is veszi, s ha már ott vagyok, végigpörgetem a visszahívandók listáját újra. MESSENGERBE NEM BELÉPNI, MESSENGERBE NEM BELÉPNI - mantrázom, mert hajnalig ott ragadnék. Megállom, büszke vagyok magamra. Muffin, angol, telefonok, fiam beszél, remek, minden halad a maga útján. Gépek teszik a dolgukat. Kutya lelkes ugatásba kezd, hagydmárabbaszétmegyafejem, ottavízottakajamostnemsétálunk. „Anyaaaaaa, holnap ugye találkozunk Z-vel?” Z????? Ja, tényleg. Igen, találkozunk, persze. Z. után szabadon konstatálom, hogy intézni kéne a zongorát, jó, majd holnap.

Gyors terepszemle: játszós ruha, vagyis tréningalsó, otthoni póló, zéró smink, idétlenül felkötött haj. Hát, na, valamit jó lenne kezdeni magammal. Kellemes bizsergető érzés, mintha fellépnék. De rég is volt, mennyire hiányzik a színpad! Örömhullám, várakozás izgalma. Jajajj, selyemfátyol, kissé gyűrött, de ez a játszós, ha be is akad, el is szakad, nem olyan nagy baj. Víz! Igen, vizet be kell készítenem. Fátyol, víz. Smink legyen? Ne legyen? Na, muffin után majd gyors smink, sokkal jobban fogom érezni magam, a minap is kész kaland volt online színházba menni, izgultam is rendesen, hogy jó helyem legyen, és lássak jól az előttem ülőtől……Na, hova tettem a kedvenc piros gyakorló ruhám? Persze, hogy a mosásban van, akkor nézzünk egy másikat mindjárt…..

HAGYDMÁRABBAAZUGATÁST-MOSTNEMSÉTÁLUNK-OTTAVIZEDÉSAKAJÁD. Kutya csúnyán néz rám. Megértem. Én is csúnyán néznék magamra a helyében. Telefon cseng. Némítani. Most. A szomszéd ezerrel üvöltet valami borzalmas rockzenét, de fő a változatosság, épp nem monologizál, nem tudva, hogy olykor minden hülyeségét hallom. Dum-tak-mód átkopogok, zene halkul. Hopsz, függönyt behúzni, ne bambuljanak már, amint teljes rivaldafényben csípőt rázok vagy cicalépek, fátyollal suhanok. Suhanok??? Kellő mozgásterem nem lévén, inkább shushuzok. Ahol mozgástér van, tükör nincs. De nem gond, áthidalható problémák, csekélységeken nem ragadunk le. Mindjárt kezdünk, még van tíz perc,  VÍZ ÉS FÁTYOL VÍZ ÉS FÁTYOL….függöny be… Jjó lenne egy nagyobb tükör, de sebaj. Anyaaaaaaaa, szerintem odaégett a muffin. Basszus. Tudtam. Jó, nem gond, táncóra után készítünk egy másik adagot, ez ehetetlen. Rendelhetek pizzát? Nem. Ott a vacsora. De azt nem szeretem. Eddig szeretted. Akkor kérlek süss tojást, én táncórára megyek. De Petivel beszélek. Hámilyenanyaazilyen, gondolom, így serpenyő elő, vaj, hány tojás? Három elég? Oké, dúdolgatok, hangolódom, kutya rákontrázik, abbahagyom a dalolást. Valami lezuhant a tetőről, talán egy cserép, vagy Mari néni muskátlija. Hú, de jó, hogy nem vagyunk az udvaron. Kész a tojás, kérlek gyere. Lécci hozd be. Ne mááár, táncórám lesz. Oké oké, mindjárt. De kihűl. Nem baj. Teló után elkezdhetem a muffint míg te táncolsz? Hát..őőőőő……inkább várj meg, jó? Te is hallottad a zajt? Aham. Mi volt ez? Nem tudom, de semmi komoly. Akkor most táncolok, és utána vagyok, oké? Persze. De egyél. Rendi. És a vitaminok! Jaj már. Nem jaj már, vedd be a vitamint. Én is beveszem (ha nem felejtem el…). Óbakker, idő van, rohanok be a szobámba, persze, hogy nem tudtam elővenni a gyakorló ruhát, felgöngyölöm majd a pólóm, és picit letolom a nadrágot, úgy csípőig, azért vigyázva, hogy ne essek hanyatt, ne idétlenkedjek itt félig letolt gatyóban, ezt azonnal vizualizálom, visszafojtom a röhögést, sminkre sincs idő, gyors arccsípkedés, majd a szünetben egy kis rúzs….Idő, héé, idő, máskor hamarabb sminkelek, öltözöm át, de tudom, hogy nem ez a lényeg. De mégis. Szemüveg le. Haj marad, extra béna kibontva. Beállok. Átlényegülök. Táncosnő vagyok. Nő vagyok. Repülök.

 

folyt.köv.


Online hastáncórai hangulat 
www.mahasti.hu

 

 

Hajnika, a halmazállapotok és a rengeteg kalóriát fogyasztó nő esete

2021 jún 4 - 17:39

 

#gyerekszáj #aranyköpés #Hajnika #Kimás?

Haasz Hajnalka Csillag, aki nem rosszcsont. :-)))  


Az utóbbi időben kicsit sok ostoba videót néztek meg a kicsik, például A 10 leg…. sorozat darabjait. Hajnikának nagyon tetszett a szép és különleges nőkről szóló film, meséli is az élményeit:

- És képzeld, van egy olyan nő, akinek nincs a hajában kera…. kera…..

- Keratin? – kérdezi anya, aki csak ezt tudja elképzelni. )))

- Hát olyan alab… aláb… albá….

- Albán?

- Olyan fehér a haja, meg a szeme….

- Ja, albínó!

- Igen!  ... És akkor képzeld el, volt egy nő, aki RENGETEG kalóriát fogyasztott, ilyen sokat (kis kezével mutatja) és a rengeteg elfogyasztott kalóriát mind RÁTETOVÁLTATTA a mellére, így (és a kis kezeit jó messzire tartva mutatja, hogy mekkora lett ettől a nő melle….)

 

Anya a családi kupaktanács ideje alatt meg is említi a videó sorozatot, hogy ilyen hülyeségeket néznek a gyerekek, és mondja, hogy képzeld, Apa, hát ez a sorozat…. Mire Apa rávágja:

- Igen, az jó, én is azt szoktam nézni!

- Köszi a támogatást, Apa!

 

**************


Hajnikával készülünk a környezet felmérőre. A halmazállapotok változásáról tanultak. Kérdezem ki Hajnikát, aki nagyjából érti a tananyagot, csak éppen sajátságosan, szabadon értelmezi a dolgokat.  

- Hajnika, akkor mi az a párolgás?

- Hát amikor van víz – nincs víz!

 

- Hajnika, mik is akkor az égés feltételei?

- Hát amikor sivatag vaaaan és nagyon meleg vaaaan és a nap fűt és akkor így pfffff – kigyullad…..

- Hajnika, ismételjük át: az égésnek 3 feltétele van - az éghető anyag, a gyulladási hőmérséklet és az oxigén….

- És a KOVAKŐ! – vágja rá Hajnika.

 

*************


Hajnika hogy, hogy nem, verekedésbe keveredett az iskolában. Csupa sérüléssel, horzsolással jön haza. Kérdezem, hogy ez hogy is történhetett. (A neveket megváltoztattam!)

Hajnika, aki amúgy sok Pom Pom mesét hallgat, belekezd a hosszú, nagyon hosszú történetbe:

- Hát az úgy volt, hogy békésen legóztunk az iskola udvarán, ahogy egy szép, átlagos nyári napon szoktuk….. és akkor odajött a Gyuri ….

És hosszasan folytatódik a zavaros sztori arról, hogy ki rúgott fel kit és mit, ki csúfolt kit, majd azzal végződik, hogy a Gyuri és a Sári, a Zalán és a Kati, a Zsuzsi és a Tibi, Hajnika és a Zoli püfölik egymást párban…..